Shaorma de Post: Rețetă Delicioasă și Sănătoasă Fără Carne

Shaorma

Probabil deja ai epuizat toate reţetele fără carne şi lactate de când Staţia Paştelui e încă în desfăşurare. Dar nu-ţi face griji, nu ne-am gândit niciodată la un produs pe care cu siguranţă nu ştiai că-l poţi găti sănătos. E vorba de shaorma. Nu crezi că are gust de carne şi sosuri? Te provocăm să încerci reţeta asta. Garantat că nu vei regreta!

Shaorma de post făcută în casă

Ai poftă de o shaorma, dar ești post? Avem veşti bune pentru tine. Nu trebuie să te abţii, dar du-te la cel mai apropiat magazin să iei nişte ingrediente.

Te vom ajuta să pregăteşti cea mai bună slujbă, Shawarma. Da, ai auzit bine! Acest lucru este foarte gustos, și nici măcar nu va observa că există nici o carne în ea. Pregătiţi-vă repede şi este foarte sănătos.

Ingrediente

  • patru mare lipici
  • 200 g șnitzel de soia
  • două linguri de ulei de măsline
  • boia
  • sare
  • piper
  • un castravete
  • două tomate
  • o ceapă roşie
  • o lămâie
  • un iaurt de soia
  • doi căţeluşi cu usturoi
  • doi cartofi mari
  • ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se pregătesc șnițelele din soia, după care acestea se taie în fâșii lungi. Mai departe, se ia o tigaie și se toarnă ulei de floarea-soarelui, apoi se pune pe foc.

Între timp, taie cartofii, pune-i în tigaie şi prăjeşte-i. Când sunt gata, pune sare şi pune deoparte. Acum, ia un castron, pune iaurt de soia, usturoi zdrobit, suc de lămâie, paprika şi amestecă totul foarte bine cu puţină sare.

În alt castron se pun castraveţi mărunţi, roşii felii, ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă bine și lăsați afară. Se adauga sos de iaurt la fiecare lipici si se adauga.

Ulterior, puneţi o lingură mare de salată, adăugaţi benzi de soia şi cartofi prăjiţi, apoi jucaţi bine pasta. În cele din urmă, strângeţi cu o folie de aluminiu în partea de jos. Serveşte cu ketchup.

SURSA

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Realitatea Timp liber

EkoNews