Odată cu Floriile scăpăm și de zilele friguroase, urmând ca de duminică temperaturile să tot crească până de Paște. E și un weekend plin de evenimente presărate prin tot orașul, așa că am pus laolaltă un meniu complet de distracții bucureștene. Uite ce e trending zilele astea prin Capitală.
Cafeaua o poți bea la Papsh Café (Paul Urechescu 16), o cafenea de specialitate recent descoperită de Oana Titică, care i-a și făcut o recenzie pe b365.ro:
„Ascunsă pe o străduță secundară, în spatele unei alte cafenele minunate (Re:kolta), Papsh Café e o oază de liniște, frumos și verde, cu o terasă unde te poți așeza și savura în voie cafeaua favorită, în timp ce admiri priveliștea caselor din Floreasca.
Primăvara e în toi (chiar dacă temperaturile sunt încă puțin nefericite), iar spectacolul naturii e – la propriu – în floare, prin grădinile și curțile din jur. În interior, un spațiu generos și plin de plante parcă vine în completarea primăverii, prelungind-o și în decor”, scrie Oana. Pe lângă cafeaua bună, aici mai găsești și un brunch delicios.
Buoni e bravi au deschis o nouă locație în Piața Sfântul Ștefan, la numărul 6. În afară de pizza delicioasă cu care și-a obișnuit și fidelizat clientela, în noua locație există și preparate la farfurie – supe, burgeri, salate etc. De asemenea, aici există și o terasă, iar în weekend este deschis, spre deosebire de pizzeria din Piața Rosetti.
Având în vedere că din acest weekend Calea Victoriei redevine pietonală, iată și două recomandări de aici, unde poți mânca un brunch bun.
Hygge Social Kitchen (Calea Victoriei 21) este un spațiu comunitar inspirat de conceptul danez „hygge”, cum spune și numele. Aici se pune accentul pe confortul, convivialitatea și bucuria lucrurilor simple. Fie că vii pentru un prânz relaxat sau doar o cafea și o gustare între prieteni, la Hygge găsești mereu un meniu plin de lucruri bune, gătite din ingrediente locale și sezoniere.
P+1 a fost descoperit și recomandat și de Dragoș Mihăilă pe b365.ro, care zice așa:
„P+1 (Calea Victoriei 48-50) e un spațiu cu dublă personalitate: jos, la parter, un bar elegant și vibrant iar sus, la etaj, un restaurant cald și primitor cu vedere la Calea Victoriei, spre Palatul Telefoanelor. Ca să fim clari: jos se bea, sus se mănâncă. Ziua, barul joacă rol de cafeanea, iar seara se transformă într-un local plin de viață, parcă rupt din filmele americane ale anilor ’60. Ca fapt divers, scările dintre parter și etaj, cu nuanțe de roșu și puțin întunecate, m-au transpus într-o scenă de Twin Peaks din care lipsea doar piticul dansator”. Deci, dacă n-ai făcut-o până acum, treci în weekend și pe aici.
Evenimente
„Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” revine pe Calea Victoriei din 12 aprilie și transformă această arteră a orașului în stradă pietonală în fiecare weekend, cu concerte live, spectacole stradale, seri de dans, parade, ateliere pentru copii și activități creative, tururi ghidate de redescoperire a patrimoniului arhitectural al orașului și zone pentru mișcare și sport până în toamnă, pe 12 octombrie.
Sâmbătă seara, atmosfera va fi animată de concertul trupei VAMA, programat în zona Muzeului Național de Istorie, între orele 19:00–20:00.
În plus, în acest prim weekend de „străzi deschise”, Noaptea Dansului revine cu o primă ediție de primăvară: „Bucureștiul Dansează” pe Calea Victoriei. Acesta va avea loc în fața Muzeului Național de Istorie a României, pe data de 13 aprilie. Intrarea este liberă. Astfel, bucureștenii au ocazia să danseze împreună pe Calea Victoriei nr.12, alături de peste 10 școli de dans din București. Programul de dans va începe de la ora 18:00 până la 20:30.
Pe 12 aprilie, Hanami, sărbătoarea florilor de cireș, se sărbătorește și în București, în Parcul Herăstrău. Începând cu ora 13:00, Grădina Japoneză devine gazda acestui eveniment unde bucureștenii sunt invitați să ia parte la ceremonia tradițională a ceaiului, dar și la ateliere de caligrafie și origami, tobe japoneze, demonstrații de arte marțiale și ikebana.
Un nou episod din seria SWORDS – Spoken Word Sessions îi aduce pe scenă pe Laura Francisca Pavel, Simona Sigartău, Daniil Iftime, Alina Țârcoman Ochea & Itto Mezza, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța, duminică, 13 aprilie, de la ora 19, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar. Un bilet costă 40 de lei.
Pe 12-13 aprilie , Bd. Kiseleff devine locul de întâlnire al gurmanzilor și al celor mai bune preparate stradale care au transformat Bucureștiul în capitala street food, pentru că are loc Bucharest Street Food Festival.
„Zecile de food trucks sunt gata să încingă plitele și să-ți cucerească toate simțurile cu preparate locale și internaționale: de la wurști, pleșcavița și burgeri suculenți, cu ingrediente de cea mai bună calitate, la curry aromat, pizza coaptă la perfecție și preparate veggie gătite cu măestrie. Iar deserturile? Decadente, creative, pur și simplu irezistibile! Și astea sunt doar câteva dintre bunătăți”, scriu organizatorii.
Dacă e festival, e și muzică live, alături de două trupe foarte populare, care vor completa festinul cu ritm și energie bună: Șuie Paparude – 12 aprilie, Bosquito – 13 aprilie. Intrarea este liberă.
Pe 12 aprilie, trupa D.E.N.I.S. lansează la Quantic albumul „Cuțitul De Argint”, cu Brainwahser și Desolate Moors în deschidere.
La 3 ani după „Miezul Nopții București”, albumul care ne-a prezentat poveștile hedoniste ale capitalei din spatele personajului eponim Denis, Daniel Boiangiu schimbă registrul cu acest nou disc și devine mai preocupat cu lumea interioară decât cu cea exterioară. Prin cele 10 cântece de pe „Cuțitul De Argint”, Daniel se inspiră din prog rock-ul anilor 70, coloane sonore de film și muzica lui Rodion G.A. Un bilet costă 70 de lei.
Sâmbătă, 12 aprilie, ești invitat să petreci o după-amiază altfel pe malul Dâmboviței, într-un spațiu redat orașului și comunității. La Debarcaderul din zona Națiunile Unite, între orele 17:00 și 20:00, se deschide sezonul de explorare urbană pe apă, în cadrul primului eveniment stradal din programul Dâmbovița Apă Dulce 2025.
Poți urca gratuit în caiace cu Kayak Champions, SUP-uri cu The Good Vibe sau canotci Rowmania și să vezi Bucureștiul dintr-o perspectivă inedită – de pe râu! Instructorii te vor ghida cu grijă și voie bună. De asemenea, pe mal, te așteaptă activități pentru toate vârstele:
• Plastic Afterlife (17:00–20:00) – demonstrații de reciclare, eco-puzzle în formă de țestoasă, mărunțirea dopurilor HDPE cu shredder-ul și mostre din plastic reciclat.
• HDance (17:00–20:00) – ateliere de dans (salsa, bachata, merengue, kizomba), demonstrații coregrafice, flashmob și dansuri de grup.
• Jazz Roots Bucharest (17:00–20:00) – muzică live și dans, coregrafii și improvizații spontane.
• Barbarossa Samba Group (19:00–20:00) – spectacol energic de percuție pe ritmuri de samba.
Totul se încheie cu un spectacol de foc pe apă, oferit de Oțet Light and Fire, între 21:00 și 22:00 – un moment vizual spectaculos, în mijlocul orașului. Intrarea este liberă, iar activitățile sunt gratuite și deschise tuturor!
Avem și târguri de Paște în acest weekend. De exemplu, Dichisar de Paște la Impact Hub Universitate, pe 12-13 aprilie, de la ora 10:00 la 19:00. Prețul unui bilet este de 10 lei, copiii intră gratuit.
De asemenea, tot în ambele zile din acest weekend avem Bazaar de Paște, ediție de sărbătoare de la Apolla Events în cadrul căreia sunt susținute și promovate micile afaceri locale într-un cadru fresh. Evenimentul se va desfășura în inima Bucureștiului, la Victoria Hub.
Evenimentul va avea loc între orele 10:00-20:00, iar intrarea este gratuită. Iată ce fel de produse veți putea descoperi în cadrul târgului: bijuterii, lumânări, decorațiuni (ceramică, rășină, florale etc.), accesorii, cosmetice naturale, picturi, deserturi, haine și multe altele.
Teatru & film
La Teatrul ACT, aflat pe Calea Victoriei, se joacă sâmbătă piesa „Lungs” de Duncan Macmillan, cu Denisa Nicolae și Liviu Romanescu. Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tânăr își dorește un copil.
LUNGS este o poveste de dragoste, ușor dezechilibrată, tăios de onestă, amuzantă, tensionată și actuală. Vorbește despre o generație pentru care lipsa siguranței este un mod de a exista. Textul LUNGS a fost desemnat în anul 2012 „Cel mai bun text contemporan”, Premiile Off West-End și nominalizat la categoria „Cel mai bun text de teatru”, Theatre Awards UK (2012). Prețul unui bilet costă 72 de lei.
În ceea ce privește premierele cinematografice, pe marile ecrane se întoarce Rami Malek în noul film de acțiune „Amatorul”. Acesta spune povestea unui specialist în criptografie al CIA care convinge agenția, prin șantaj, să-l pregătească și să-i dea undă verde pentru a porni pe urmele unui grup de teroriști care i-au ucis soția la Londra.
De asemenea, pe marile ecrane urcă în weekend și thrillerul „Drop”, care prezintă povestea lui Violet, o mamă văduvă care iese la o primă întâlnire după câțiva ani, dar ieșirea ia o turnură înfricoșătoare când, în timpul cinei, începe să primească mesaje de amenințare pe telefon. Acest lucru o face pe femeie să se întrebe dacă bărbatul fermecător din fața ei este implicat.
Articol preluat de pe: Hotnews Life