VIDEO Fără precedent: Numărul doi din AUR compară presa cu crima organizată: „Trebuie să avem o discuție cu oamenii care fac parte din această breaslă”

„Avem o problemă de crimă organizată la nivel de presă”, a spus prim-vicepreședintele AUR Marius Dorin Lulea într-un interviu acordat HotSpot. „Iertați-mă, vă rog, să repetați”, a venit replica moderatorului podcastului politic al HotNews, Laurențiu Ungureanu, iar Marius Lulea a insistat și a continuat atacul la adresa presei. „Există o rețea organizată care lucrează împotriva libertății de informare”.

Discuția a început de la declarațiile recente ale lui Marius Lulea, care a lăudat regimul Ceaușescu. De aici, numărul doi în AUR, Marius Lulea, a început să critice presa.

„În momentul în care ai niște trusturi mari de presă, care dispun de bugete foarte mari și care acționează doar într-o singură direcție și nu în interesul cetățeanului… Da, dvs. spuneți că mai există și o libertate a unei bucăți din presă. Da, doar că… Cum să spunem, acoperirea presei mici nu poate să se lupte cu ceea ce face un aparat organizat. Eu am văzut titluri în aceste zile, erau sincronizate în presa video din România, la fel ceea ce înseamnă presa scrisă. Și astăzi probabil vor apărea titluri sincronizate. Asta înseamnă că avem o problemă de crimă organizată la nivel de presă”, a acuzat Marius Lulea. 

„Iertați-mă, vă rog, să repetați: avem o problemă de crimă organizată la nivel de presă”, a fost replica moderatorului.

„Exact. În momentul în care există o rețea organizată care lucrează împotriva libertății de informare și lucrează pentru a apăra o clică care a acaparat statul român, acest lucru se numește crimă organizată”, a insistat Lulea. 

„Aceasta e viziunea unui politician important în statul român despre presă?”, a fost următoarea întrebare adresată de moderator prim-vicepreședintelui AUR. 

„Presa trebuie să fie liberă. Dar ea nu este astăzi liberă. Ea lucrează sincronizat cu o rețea mafiotă care delapidează bugetul de stat. Întrebarea este care sunt motivele pentru care se întâmplă acest lucru, care sunt dedesubturile pentru care se întâmplă acest lucru? Sigur, dvs. o priviți din punctul dvs. de vedere, eu o privesc din punctul meu de vedere. Orice chestiune care este organizată și care lucrează pentru menținerea unei puteri ilegitime, ea nu are legitimitate”, a declarat Marius Lulea. 

Moderatorul Laurențiu Ungureanu i-a spus prim-vicepreședintelui AUR că astfel de afirmații sădesc neîncrederea în rândul oamenilor, însă politicianul l-a contrazis. 

„Neîncrederea există în rândul oamenilor și a fost provocată de presă”

„Nu, neîncrederea există deja în rândul oamenilor și a fost provocată de către presă. Ea acționează împotriva intereselor românilor, pentru că nu mai fac o informare corectă atunci când vii cu mesaje care au un singur scop, acela de a menține puterea pentru un anumit regim pentru care, iată, 80% dintre români au votat împotrivă, că nu și-au trimis candidatul în turul 2 (n.red.: Crin Antonescu)”, a spus Marius Lulea. 

„Cu toate acestea, de fiecare dată apar aceste mesaje sincronizate, sigur, nu vorbim despre o presă legitimă. Nu este o presă legitimă”, a continuat el. 

Întrebat ce se va întâmpla cu jurnaliștii considerați „ilegitimi”, în cazul în care George Simion va fi președintele României și AUR va asigura guvernarea, Lulea a spus că ar trebui să existe o serie de discuții. 

„Din punctul meu de vedere, trebuie să avem o discuție cu oamenii care fac parte din această breaslă, din presa din România și să identificăm care sunt modalitățile prin care facem breasla să fie liberă. Nu dețin astăzi vreun adevăr cu privire la acest lucru sau vreo soluție, pentru că cumva nici nu am apucat să-l analizăm în detaliu”, a spus Lulea, adăugând că astfel de discuții ar trebui să aibă loc cu mai multe categorii profesionale. 

[embedded content]

În timpul discuției, Marius Lulea a admis că și AUR a dat bani către televiziuni de-a lungul timpului: „Și noi avem contracte cu presa din România. De aceea spun că ar trebui să oferim niște pârghii ca să nu existe această legătură, să se poată finanța din alte resurse”.

Întrebat dacă asta înseamnă că și AUR a sprijinit „crima organizată”, așa cum caracterizase Lulea presa, el a răspuns: „Și noi folosim aceleași mijloace de transmitere a informației, doar că puterea noastră e redusă. Am spus că există o chestiune discreționară. Dincolo de plățile către presă direct din subvenția publică, în realitate există și contracte care se fac cu instituții ale statului în mod direct. Deci practic nu există o transparență așa cum s-ar crede”.

Articol preluat de pe: Politic Hotnews

EkoNews