‘Aurul alb’ al românilor – Alimentul cu colesterol scăzut și beneficii pentru sănătate

Slănina este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în sezonul rece. Fie că e consumată cu ceapă, brânză sau doar cu puţină pâine, rămâne preferata multora.

Slănina de magaliță – Gustul autentic de slănină este nu doar că păstrat, dar și potențat, iar printre calitățile sale se numără și beneficiile pentru sănătate, cu condiția să fie consumată cu măsură.

Care este diferența dintre slănina de mangaliță și alte tipuri de slănină

Slănina de mangaliţa a intrat în preferințele românilor, în special ale celor care caută gustul autentic, dar și beneficiile pentru sănătate. Spre deosebire de alte produse similare, are un nivel de colesterol mult mai scăzut.

„O slănină bună, ca să fie reuşită, trebuie sărată 6-7 săptămâni. Fagul este baza la slănină să dea un gust bun”, a explicat Mihai, producător artizanal, pentru Observator News.

„Mangaliţa este un porc mediteran, un porc de slănină, de grăsime. Diferenţa este că colesterolul este mai bun”, a mai spus Petru, producător artizanal.

Prețul unui kilogram de slănină de mangalița

Un kilogram de slănină de mangaliţa costă între 60 şi 100 de lei, dublu față de alte slăninuțe.

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate

EkoNews