Cei care au o istorie de mușcături căpușe: Măsuri de urgență care vă pot împiedica să vă îmbolnăviți

căpușe

Grupa de sânge cea mai predispusă la mușcături de căpușe e A2, au demonstrat cercetătorii care au testat reacțiile față de mai multe grupe, prin experimente de laborator. Din ce în ce mai mulți români sunt mușcați de căpușe, iar medicii spun că primele măsuri luate imediat după mușcătură vă pot scăpa de multe probleme.

Doctor Adrian Marinescu, doctor în secţiunea de sănătate cu Andreea Cigolea, a împărtăşit primele acţiuni pe care le putem face dacă descoperim o căpuşă pe piele.

“Doar 20% din căpuşe sunt infectate, iar cazurile de boală Lyme sunt de până la 3%,” conform raportului. Un procent mic, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm măsuri, pentru că riscul există. Copiii sunt în mare parte predispuşi la muşcături, dar cu atenţie de la părinţi, lucrurile devin simple. Căpuşa nu pleacă singură, aşa că o putem identifica. Riscul de infecţie creşte pe măsură ce timpul trece ca urmare a înţepăturii, chiar dacă majoritatea căpuşelor evită contactul cu boala Lyme. Este esențial să avem o durată mai mică de 24 de ore. Riscul de infecţie este 0 dacă putem scăpa de căpuşă în acest interval de timp. De asemenea, să avem grijă de animale. Animalele pot scoate aceşti paraziţi, aşa că trebuie să fim atenţi.” Adrian Marinescu, medic, a declarat că Adrian Marinescu este sub titlul “Health Tip” cu Andreea Cigolea.

Aici sunt pașii pentru a elimina o căpușă, potrivit medicului Adrian Marinescu

Dacă avem dexteritate, să încercăm să eliminăm căpuşa. Mişcarea trebuie să fie puternică, dar să nu apăsăm prea tare, pentru că altfel s-ar putea să nu o putem livra întreagă. Condiţia prealabilă este fie o pensetă uşoară, fie una mai subţire decât cea folosită pentru pensetă.

După îndepărtarea căpuşei, spălaţi zona cu apă caldă şi săpun şi aplicaţi betadină până când leziunea este complet vindecată. Spălaţi- vă bine pe mâini după această acţiune.

Dacă nu am reușit primul pas, trecem la a doua opțiune. Trebuie să mergem la un spital de boli infecţioase, sau la cea mai apropiată practică medicală. În plus, vom primi o rețetă pentru un antibiotic care garantează profilaxia acolo.

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate

EkoNews