Vaccinarea este „una dintre cele mai eficiente măsuri de protecție a sănătății publice”, iar „comunicarea responsabilă atunci când este vorba despre subiecte care pot influența deciziile individuale cu impact colectiv” are un rol „crucial”, subliniază vineri Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.
Ordinul Asistenților Medicali reiterează importanța fundamentală a vaccinării ca „una dintre cele mai eficiente măsuri de protecție a sănătății publice”.
„Politicile sanitare care și-au dovedit eficiența să fie susținute dincolo de orice alte agende. Siguranța copiilor noștri și prevenirea bolilor infecțioase prin vaccinare nu trebuie să devină subiect de dezbateri politicianiste”, subliniază reprezentanții asistenților medicali și moașelor.
Ei arată, de asemenea, că „vocea celor care informează publicul trebuie să fie una echilibrată, bazată pe adevăr, cunoaștere și bună-credință. Siguranța copiilor noștri și prevenirea bolilor infecțioase prin vaccinare nu trebuie să devină subiect de dezbateri politicianiste.”
„Imunizarea a salvat milioane de vieți și continuă să fie un pilon esențial în prevenirea bolilor transmisibile. Încrederea în știință, în profesioniștii din sănătate este esențială pentru buna funcționare a sistemului sanitar și pentru siguranța comunităților noastre”, mai spun reprezentanții asistenților medicali și ai moașelor din România.
Sistemul de sănătate din România „are nevoie de stabilitate, coerență și sprijin instituțional pentru a răspunde nevoilor reale ale cetățenilor”, mai spun aceștia.
„Campaniile de imunizare, derulate cu implicarea personalului medical din întreaga țară, reprezintă un pilon esențial în protejarea sănătății colective și nu trebuie supuse unor dispute politice conjuncturale care riscă să submineze încrederea populației și să îi afecteze siguranța”, încheie reprezentanții asistenților medicali și ai moașelor din România.
Articol preluat de pe: Sanatate Hotnews