Doar câteva dintre simptomele și semnele de arteriopatie oblica includ durere intensă picior, crampe musculare dureroase care se agravează atunci când mersul pe jos și atunci când piciorul se ciocnește cu odihnă, și senzația de pulsație în picior. Una dintre cele mai răspândite boli cardiovasculare este arteriopatia periferică sau boala arterială periferică la nivelul membrelor inferioare. Apare ca urmare a depunerilor de calciu şi colesterol pe pereţii vaselor de sânge, ceea ce duce la îngustarea şi diminuarea fluxului sanguin. Arteriopatie netratată, care nu este tratată, poate avea complicaţii grave.
Cu o astfel de afecțiune a fost identificat și Adrian, un pacient cu antecedente de boli cardiovasculare. Medicamentele pe care le-a încercat o vreme nu au funcţionat, iar starea se înrăutăţea. Astfel, Adrian a ajuns urgent la spital unde, din cauza complicaţiilor foarte grave, medicii au decis să amputeze piciorul stâng.
Pacientul a început să simtă durere în piciorul drept la scurt timp după acest episod neplăcut, și mișcarea a fost obtinerea mai provocatoare. În urma unei recomandări, Adrian a luat decizia de a veni la Spitalul Clinic SANADOR.
Am venit cu ambulanţa SANADOR pentru a programa o consultaţie cu dr. Elena Nechifor, chirurgul cardiolog şef de la Spitalul Clinic SANADOR, la scurt timp după amputarea piciorului stâng. Echipa de ambulanţă m-a dus la cabinetul doctorului pentru că nu mă puteam mişca.
În urma consultării, dr. Elena Nechifor a stabilit că pacientul are nevoie de o procedură endovasculară minim invazivă prin procedura Jetstream pentru a elimina plăcile de aterom calcificat din vasele de sânge din membru. Echipa de cardiologie interventionala de la Spitalul Clinic SANADOR a efectuat interventia in Laboratorul Cateterism. După aproximativ trei ore, procedura a fost finalizată cu succes. Pacientul s-a simţit foarte bine după intervenţie şi piciorul drept a fost salvat.
“Doctorul mi-a spus,” am făcut-o! Am spart betonul! “şi am înţeles totul. Am apreciat abnegaţia, profesionalismul doctorilor, apropierea de pacient. Cred că ceea ce au făcut cu mine este cel puțin material pentru comunicarea științifică, dacă nu pentru un doctorat”!, Adrian concluzionează.
La Spitalul Clinic SANADOR, pacienţii cu boli cardiovasculare beneficiază de investigaţii bune, esenţiale pentru un diagnostic rapid şi corect. În funcţie de diagnosticul şi starea pacientului, tratamentul se efectuează prin proceduri de cardiologie intervenţională, intervenţii chirurgicale cardiovasculare sau combinate, prin proceduri hibride. Singurul laborator românesc cu două angiografii de înaltă calitate, Philips Azurion 7, este Laboratorul de Catterism de la Spitalul Clinic SANADOR.
Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate