Spitalul care are angiograf de 10 ani, dar nu și personal care să lucreze cu el: „Căutăm specialişti care să-i dea viaţă”

La 10 ani din momentul în care Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a fost dotat cu un angiograf în valoare de peste 500.000 de euro, unitatea spitalicească anunță că are nevoie de personal care „să-i dea viaţă”. În acest moment, doar un singur specialist efectuează în mod programat investigaţii pentru pacienţii cu afecţiuni cardiace.

Angiograful utilizat pentru cercetare şi diagnosticarea pacienţilor cu afecţiuni cardiace ischemice poate oferi specialiştilor posibilitatea de a efectua o gamă largă de investigaţii.

„Avem un echipament care merită să lucreze în ritmul urgenţei medicale moderne: Philips Allura Xper FD – angiograf performant, versatil şi pregătit pentru acţiune. Ce poate? Imagini clare, în timp real – pentru decizii rapide, intervenţii minim invazive – pacient salvat, timp câştigat, platformă flexibilă – coronarografii, angioplastii, intervenţii neurovasculare. Şi, totuşi, e folosit acum de un singur medic, doar pentru cazuri programate. E păcat. Avem tehnologie. Avem nevoie de specialişti care să-i dea viaţă”, a anunțat, vineri, Spitalul Județean din Buzău, într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău, angiograful este utilizat de un singur specialist, în baza unui contract de prestări servicii, motiv pentru care a fost lansată o invitaţie de colaborare pentru medicii cardiologi din regiune şi din ţară.

„Avem un echipament care să merite să lucreze în ritmul urgenţei medicale moderne, un angiograf performant, versatil şi pregătit pentru acţiune. Poate reda imagini clare în timp real, poate fi folosit în intervenţii minim invazive, putem salva pacienţi, are o platformă flexibilă, se pot efectua coronarografii, angioplastii, intervenţii neurovasculare”, spune dr. Ştefania Szabo, directorul medical al spitalului, pentru Agerpres.

„Din păcate, acest angiograf este folosit de un singur medic care vine la noi printr-un contract de prestări servicii împreună cu dr. Păle, care va termina competenţa de a folosi acest angiograf peste 8 luni. Atunci putem spune că vom mai avea un medic care este al unităţii sanitare şi care va lucra pe acest angiograf. Este important ca şi alţi medici cardiologi din Buzău, din judeţele învecinate sau din Bucureşti, să cunoască acest aspect şi să ştie că aici pot avansa pe plan profesional şi sunt susţinuţi de conducerea unităţii, de colegi şi le putem oferi anumite facilităţi pentru cursuri”, adaugă dr. Ştefania Szabo.

Spitalul din Buzău precizează că a primit angiograful datorită unui program derulat de Academia de Ştiinţe Medicale.

Articol preluat de pe: Sanatate Hotnews

EkoNews