Investitorul de top Warren Buffett, avertisment privind inteligența artificială: ”Când vă gândiți la potențialul de a înșela oamenii…”

Warren Buffett

Warren Buffett, fondatorul Berkshire Hathaway și unul dintre cei mai importanți investitori din lume, a avertizat cu privire la inteligența artificială, susținând că ar putea dăuna în ciuda faptului că este industria aflată acum ”pe val”.

Mai exact, Warren Buffett a punctat capacitatea tehnologiei de a reproduce conținut realist și înșelător, mulți oameni rămânând fără bani în conturi astfel.

„Când vă gândiți la potențialul de a înșela oamenii… dacă aș fi interesat să investesc în înșelăciune, aceasta va fi industria în creștere și este permisă, într-un fel” de inteligența artificială, a declarat Buffett la întâlnirea anuală a acționarilor Berkshire Hathaway de sâmbătă, 4 mai, potrivit CNBC.

Escrocii folosesc adesea inteligența artificială pentru a trunchia videoclipuri sau imagini astfel încât să obțină bani sau informații personale.

„Evident, AI are potențial și pentru lucruri bune, dar … cred, ca cineva care nu înțelege absolut nimic despre ea, că are un potențial enorm de bine și un potențial enorm de rău – și pur și simplu nu știu cum se va întâmpla acest lucru”, a adăugat Buffett.

 

Articole Recente