Oamenii, uimiți după ce au aflat cum își pot îmbunătăți conexiunea Wi-Fi folosind un truc simplu FOTO

Conexiunile Wi-Fi funcționează prin transmiterea semnalelor sub formă de energie electromagnetică de la router către dispozitivul tău FOTO Pixabay

Nu e nimic mai frustrant decât o conexiune Wi-Fi proastă care îți strică plăcerea de a urmări serialul preferat.

Dar utilizatorii rețelelor sociale au rămas uimiți după ce au aflat de un truc simplu care ar putea face ca „rotița morții” de la încărcarea video să devină istorie.

Un mesaj devenit viral sugerează: „Pune o folie de aluminiu în spatele routerului Wi-Fi și mulțumește-mi mai târziu!!!” Pe platforma X (fosta Twitter), comentatorii s-au arătat impresionați de truc.

Un comentator entuziasmat a scris: „Incredibil ce poate face o simplă folie de aluminiu pentru semnalul Wi-Fi. Acum am Wi-Fi în cameră care nu mai pică la fiecare 5 secunde!”

Altul a intervenit: „Frate, doar îmbunătățește semnalul Wi-Fi în direcția opusă față de folie. Nu e vreo conspirație cu pălării de staniol și spionaj.”

Deși poate părea o prostie, oamenii de știință spun că acest truc ieftin chiar funcționează.

Totuși, există un dezavantaj important – ar putea înrăutăți semnalul în alte camere.

Conexiunile Wi-Fi funcționează prin transmiterea semnalelor sub formă de energie electromagnetică de la router către dispozitivul tău.

Exact ca o antenă parabolică, poți folosi folia de aluminiu pentru a reflecta și direcționa semnalele către anumite zone.

Configurația arătată în postare pare concepută pentru a „prinde” semnalele care s-ar fi risipit în spate și a le redirecționa către restul casei.

Un comentator de pe X a explicat: „Folia de aluminiu din spatele routerului funcționează ca un reflector parabolic, reflectând undele radio înainte și concentrând semnalul acolo unde ai cea mai mare nevoie. Mulțumește-i științei mai târziu.”

Altul a menționat: „Poate crește puterea semnalului în direcția frontală – ca o antenă direcțională artizanală, dar slabă.”

Deși pare ciudat, cercetările au arătat că folia de aluminiu chiar poate îmbunătăți puterea semnalului wireless.

În 2017, cercetători de la Dartmouth College și Columbia University au folosit folia pentru a crea un „zid virtual” care canalizează semnalul Wi-Fi în jurul casei.

Chiar și ceva atât de simplu precum o folie înfășurată în jurul antenei routerului a fost capabil să îmbunătățească semnalul. În plus, o antenă din folie modelată special a crescut puterea semnalului în anumite zone cu până la 55%.

Dar există și reversul: reflectoarele pot reduce semnificativ semnalul în alte zone.

În timpul testelor, cercetătorii de la Dartmouth au descoperit că un reflector din folie reducea semnalul cu până la 63% în anumite direcții.

În plus, aceștia testau reflectoare special proiectate cu ajutorul unui algoritm și imprimate 3D exact pentru acele spații.

Scopul lor era să găsească o soluție ieftină prin care oricine să-și poată imprima un reflector pentru a amplifica sau limita semnalul Wi-Fi, după nevoie.

Totuși, simpla adăugare a unei folii în spatele routerului nu garantează aceleași rezultate ca versiunile tipărite 3D și poate chiar înrăutăți semnalul.

Pe X, unii comentatori s-au plâns că trucul nu a funcționat pentru ei tocmai din acest motiv.

Unul a scris: „Mai bine să nu faceți asta, pentru că vă blochează routerul și îl face să meargă mai încet!”

„Routerele moderne folosesc formarea pasivă a fasciculului – să pui folie în jurul lui e o prostie care îți reduce dramatic performanța rețelei Wi-Fi,” a subliniat alt utilizator.

Un altul a adăugat: „Nu zic că n-ai dreptate, dar nu e nimic ‘parabolic’ în configurația aia.”

Între timp, alții s-au plâns că au încercat deja acest „truc” și conexiunea lor a devenit mult mai proastă.

Un utilizator a scris: „Wi-Fi-ul meu a încetat să mai funcționeze după ce am încercat trucul ăsta și acum mă gândesc cum să-ți mulțumesc…”

De asemenea, merită luat în considerare faptul că adăugarea unui astfel de dispozitiv la router ar putea încălca legea în unele țări, scrie dailymail.com.

Vorbind pentru Popular Science, Swarun Kumar de la Universitatea Carnegie Mellon a spus: „Nu pot recomanda oamenilor să folosească folie sau alte reflectoare, în principal din motive de reglementare.

În SUA, FCC (Comisia Federală pentru Comunicații) reglementează puterea de emisie, așa că există limite privind nivelul maxim al semnalului wireless care poate fi emis într-o anumită direcție.” Asta înseamnă că, dacă îți concentrezi prea mult semnalul, ai putea, tehnic, să depășești legal puterea permisă.

Dar, pe X, principala plângere a utilizatorilor era că acest presupus truc arată caraghios, unii spunând că pare ceva din casa unui adept al teoriilor conspirației.

„Nicio șansă să-mi dau jos pălăria de staniol ca s-o pun pe router,” a glumit cineva.

Altul a adăugat: „Ai putea să o împăturești în formă de pălărie și s-o porți peste tot.”

Iar un alt comentator a glumit: „De ce să nu o băgăm și în cuptor, dacă că tot suntem aici?”

Ți-a plăcut articolul?

Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

EkoNews