Premieră în medicină: Google va ajuta la descoperirea medicamentelor pentru boli grave

Google

Google dezvoltă o nouă tehnologie pentru piața farmaceutică. Astfel, oamenii de știintă vor putea crea medicamente mai bune printr-o nouă variantă îmbunătăţită a unei tehnologii revoluționare.

Este vorba despre AlphaFold, o tehnologie revoluționară care îi ajută pe oamenii de știință să înțeleagă pe deplin mecanismele microscopice ale organismului uman. lphaFold3a fost lansat, recent, de Google DeepMind și Isomorphic Labs. Tehnologia dezvoltată de gigantul Google extinde capacitățile predecesorului său prin predicția comportamentului ADN-ului și ARN-ului, molecule esențiale pentru stocarea și transferul informației genetice, notează New York Times.

Conform sursei amintite, biologii folosesc deja AlphaFold pentru a studia coronavirusul, malaria și boala Parkinson.

Se estimează că noua versiune va eficientiza semnificativ procesul de cercetare medicală, reducând costurile și accelerând descoperirile medicale.

„Ne spune mult mai multe despre modul în care mașinile celulei interacționează”, a declarat John Jumper, cercetător Google DeepMind, citat de sursa precizată.

AlphaFold3 este disponibil gratuit pe un site web dedicat, permițând oamenilor de știință din întreaga lume să beneficieze de această tehnologie revoluționară.

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente