Anunțul lui Iohannis din SUA despre intrarea României în programul Visa Waiver: ”Putem avea speranța legitimă să se rezolve într-un viitor apropiat”

Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit cu liderul SUA, Joe Biden, marți, 7 mai, la Casa Albă, și despre Visa Waiver, adăugând că “obiectivul nostru e să îndeplinim condițiile”, lucru care ar urma să se întâmple în “viitorul nu foarte îndepărtat”.

“Am vorbit și de admiterea României în Visa Waiver, aspect important pentru toți cetățenii români. Sunt foarte multe discuții tehnice, știți că Visa Waiver nu e discuție politică, se bazează pe date statistice, MAE de la noi și ambasada acționează serios, putem avea speranța legitimă să se rezolve într-un viitor apropiat și această chestiune”, a spus Iohannis.

Mai mult, președintele crede că România ar putea îndeplini toate condițiile pentru Visa Waiver foarte curând, scrie digi24.ro

“Obiectivul nostru e să îndeplinim condițiile și suntem încrezători că se va întâmpla în viitorul nu foarte îndepărtat.”

Anunțul lui Klaus Iohannis după întâlnirea cu Joe Biden. Ce spune despre candidatura sa la NATO VIDEO

În luna aprilie, Guvernul a transmis că admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens.

Executivul a amintit atunci că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism.

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

Articole Recente