Peste 700 de persoane, introduse în Sistemul de Informaţii Schengen, găsite de poliţie de la aderare. 23 de mandate europene de arestare au fost puse în aplicare

poliţie

Între 5 aprilie și 11 aprilie, ofițerii de poliție și partenerii români de pe teritoriul statelor membre Schengen au descoperit peste 700 de persoane, 64 de vehicule și 49 de documente care au făcut obiectul alertelor introduse în Sistemul de Informații Schengen, potrivit poliției române.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE al Centrului Internaţional de Cooperare a Poliţiei – Inspectoratul General al Poliţiei Române, 536 de persoane care fac obiectul alertelor în S. I. S. (Sistemul de Informaţii Schengen) au fost situate în ţara noastră, potrivit Poliţiei Române.

Poliţia română a executat 23 de mandate europene de arestare, a identificat 56 de persoane care au pretins că au rezistat intrării sau părăsirii teritoriului Schengen, 252 de persoane care au dorit să participe la o procedură judiciară şi 8 persoane care au fost declarate dispărute de partenerii Schengen.

În plus, 61 de vehicule au fost descoperite și căutate de partenerii Schengen, iar 33 de documente au fost luate de pe teritoriul României pentru a fi confiscate sau utilizate ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

În plus, 180 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor ca urmare a unui schimb de informații efectuat prin intermediul Biroului SIRENE.

Dintre acestea, 22 au fost urmărite de Poliţia Română, pe baza mandatelor europene de arestare, 23 au fost raportate de statele membre ca refuzând intrarea sau şederea pe teritoriul Schengen, alte 19 persoane au fost căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 au fost raportate dispărute de autorităţile române.

Partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 16 documente şi 3 vehicule pe care autorităţile române doreau să le îngheţe sau să le folosească ca probe în cadrul procedurilor penale în acelaşi timp.

Începând cu 31 martie, aderarea țării la spațiul Schengen cu frontiere aeriene și maritime nu mai era supusă în mod sistematic controlului documentelor de călătorie atunci când oamenii au intrat în țară provenind din statele Schengen sau au vizitat națiuni Schengen.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

Articole Recente