Patronii stației GPL din Crevedia au depus plângere penală împotriva pompierilor care au coordonat intervenția. Ce acuzații le aduc

Crevedia

Patronii stației GPL din Crevedia au depus plângere penală împotriva pompierilor care au coordonat intervenția. Ce acuzații le aduc

Explozie Crevedia pompieri FOTO Facebook/ Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta

Cosmin Stîngă și Ionuț Doldurea, patronii firmei Flagas SRL ce operează stația GPL din Crevedia care a explodat în 2023, au depus marți, 7 mai, o plângere penală împotriva a 3 pompieri comandanți ai intervenției, potrivit unui comunicat al reprezentanților legali.

Stîngă și Doldurea sunt la rândul lor cercetați penal după explozia soldată cu doi morți și 56 de răniți.

Cei doi îi acuză pe pompierii care au coordonat intervenția de abuz de autoritate prin care s-a adus o vătămare gravă intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului, neglijență în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, potrivit G4Media.

Doldurea și Stîngă îi acuză pe șefii pompieri că nu ar fi luat în calcul riscul producerii unor explozii și că nu ar fi făcut o recunoaștere corespunzătoare a zonei.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au fost arestaţi preventiv pe 6 septembrie anul trecut, imediat după explozie. Ionuț Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, care candidează pentru un nou mandat din partea PSD.

Doldurea şi Stîngă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne, potrivit informațiilor de la momentul începerii anchetei.

Flagas SRL a fost înfiinţată la data de 8 februarie 2008, are sediul social în municipiul Caracal, judeţul Olt, iar principalul obiect de activitate este reprezentat de „comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate” (cod CAEN 4778), iar ca obiecte secundare de activitate, printre altele, sunt şi cele de „comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate”, „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate” şi „transporturi rutiere de mărfuri”.

EkoNews.ro

Articole Recente