Patru bărbați din Buzău au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri de mare risc.

Patru bărbați din Buzău au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri de mare risc.

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani sunt cercetaţi de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorii DIICOT, în stare de arest preventiv, pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Potrivit IPJ Buzău, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2022 – 26 aprilie 2024, aceştia ar fi procurat, transportat, deţinut şi vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis) către consumatori din judeţul Buzău, cu sume cuprinse între 50 şi 60 de lei pentru o doză.

De asemenea, s-a reţinut faptul că doi dintre bărbaţi ar fi acţionat ca principali furnizori de droguri de risc pentru celelalte două persoane cercetate.

„La data de 27 aprilie, în urma celor 14 mandate de percheziţie domiciliară puse în executare, în judeţele Buzău şi Ilfov, au fost descoperite şi ridicate cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis, ketamină, MDMA sub formă de pulbere şi comprimate), 3 cântare de precizie, 5 grindere, 11 telefoane mobile, 3.420 de euro şi 12.750 de lei, precum şi alte mijloace de probă.

La aceeaşi dată, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reţinerea celor 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, pentru 24 de ore, iar ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Buzău a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Articole Recente