Primarul din Botoșani acuzat că a dat unei candidate subiectele de concurs pentru un post de consilier. DNA l-a trimis în judecată pe Cosmin Andrei

Botoșani

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a fost trimis în judecată, miercuri, 8 mai, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acuzația din dosar este de transmitere a subiectelor de concurs pentru un post de consilier unei candidate care a obținut funcția în 2021.

Cosmin Andrei este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Edilul-şef al Botoşaniului, care se află sub control judiciar, este suspectat că, pe 25 august 2021, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de instituţia pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecată Tribunalului Botoşani. În luna februarie, biroul său a fost percheziționat și sigilat în timpul anchetei DNA.

Cosmin Andrei şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Botoşani din partea Partidului Social Democrat.

Cât de sărac este primarul Botoșaniului

Cosmin Andrei este unul dintre cei mai săraci politicieni din România, potrivit declarației sale de avere din 2022 și 2023. Nu are proprietate nicio casă sau mașină, nu are nici măcar un cont bancar, iar singurul venit al său și al soției ar fi salariul de primar, de 12.000 lei.

Cu toate că plătește în fiecare lună chirie, în declarația sa de avere pe 2023, primarul a declarat un împrumut de 50.000 lei. Deși Cosmin Andrei a declarat acest împrumut, în valoare de aproape 5 salarii de primar, nu l-a luat.

EkoNews.ro

Articole Recente