CNBC: Marile actiuni europene au inchis marti in crestere cu peste 1%; actiunile UBS au urcat cu 7,6%

CNBC

EkoNews

Bursele europene au înregistrat câştiguri puternice marţi, deoarece traderii au reacţionat la o serie de rapoarte financiare trimestriale ale companiilor din regiune, transmite CNBC.

Indicele regional Stoxx 600 a închis în urcare cu 1,15%, toate sectoarele fiind pe verde. Serviciile financiare au condus câştigurile, în creştere cu 2,62%, potrivit sursei.

Gigantul bancar elveţian UBS a depăşit aşteptările analiştilor, deoarece a revenit la un profit net trimestrial după două pierderi succesive, informează sursa.

Acţiunile UBS au urcat cu 9,5% în tranzacţiile de dimineaţă şi au încheiat ziua în creştere cu aproximativ 7,6%, precizează agenţia de presă menţionată.

Banca italiană UniCredit a raportat, de asemenea, câştiguri marţi, acţiunile terminând cu o creştere de aproximativ 3,6%, adaugă sursa.

Acţiunile BP au scăzut cu aproximativ 1,3%, în urma rezultatelor financiare publicate de grupul petrolier britanic, conform CNBC.

Indicele german DAX a avansat cu 1,45%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,99%, în timp ce FTSE 100 al bursei londoneze a crescut cu 1,22%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 0,75%, în timp ce indicele spanion IBEX 35 a câştigat 1,5%, potrivit aceleiaşi surse.

EkoNews.ro

Articole Recente