Decizie Revoluționară în Italia: Două Românce Primesc Despăgubiri Semnificative pentru Moartea Surorii Lor

Decizie

Decizie istorică și o premieră juridică în Italia. Surorile din România ale unei românce rezidente în Italia, care a decedat în urma unui accident rutier, vor primi despăgubiri în valoare de 100.000 euro, informează Antena3 CNN.

Îngrijitoarea româncă a decedat în regiunea Umbria în urma unui accident rutier, iar Tribunalul de la Perugia a decis să ofere despăgubiri rudelor acesteia, chiar dacă surorile ei nu trăiesc în Italia, ci în România.

Tribunalul a luat această decizie, recunoscând astfel dreptul la compensație pentru rudele victimei. Până acum, înainte de această decizie istorică, tribunalele din Italia nu ofereau compensații financiare rudelor victimelor din accidente rutiere, dacă acestea nu erau rezidente în Italia, considerând că legătura afectivă dintre victimă și rudele aflate la o distanță mare este una slăbită de distanță.

Însă, iată, Curtea de Apel de la Perugia a hotărât în premieră că distanța fizică dintre rude nu reprezintă un motiv suficient pentru a nega legătura afectivă dintre victimă și surorile sale.

Astfel, cele două românce vor primi plăți compensatorii pentru pierderea suferită.

EkoNews.ro

Articole Recente