Sirop de tuse pentru copii, retras din farmacii. Toxina periculoasă pe care o conţine.

Sirop

Loturile afectate au fost vândute în Africa de Sud, Eswatini, Rwanda, Kenya, Tanzania și Nigeria.

Regulatorul nigerian a raportat miercuri, care a fost primul care a găsit toxina într-o mulțime de sirop de copii enilin, și retragerea a venit după acest raport.

Kenya și Nigeria au făcut deja retrageri din același sirop, care este utilizat pentru a trata febra fânului și alte alergii ale tractului respirator superior.

Kenvue, care a vândut marca enilin lui J & J anul trecut și este acum proprietarul acesteia, a declarat într-o declarație că își desfășoară propria evaluare și lucrează cu autoritățile din domeniul sănătății pentru a veni cu un plan de acțiune.

Nu s-au constatat evenimente adverse grave pentru niciun lot de sirop de enilină pe baza unei revizuiri a bazei noastre de date globale privind siguranța pentru perioada cuprinsă între lansarea produsului în mai 2021 și până la 11 aprilie 2024, conform eliberării.

Într-unul dintre cele mai grave valuri de otrăvire din lume, nivelurile ridicate de dietilen glicol în siropul de tuse au fost legate de moartea a zeci de copii din Gambia, Uzbekistan, și Camerun, din 2022, într-unul dintre cele mai grave valuri de otrăvire cauzate de medicamente orale.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Realitatea Extern

Articole Recente