Povestea unei mame cu cancer care a găsit vindecarea în Costa Rica

Costa rica

Începutul poveștii – Costa Rica

Înainte de a se muta, Kema trăia în Houston, Texas, unde lupta cu cancerul la sân. O vizită în Costa Rica, planificată inițial ca o simplă călătorie de nuntă, a dezvăluit un potențial neașteptat: o îmbunătățire a stării de sănătate.

„M-am simțit cel mai bine de când fusesem diagnosticată”, rememorează Kema. Această experiență a fost un factor decisiv pentru mutarea permanentă.

După ce casa lor din Houston a fost distrusă de un uragan în 2017, Kema și soțul ei, Nicholas, au decis că e timpul pentru o schimbare majoră. „Am pierdut casa, iar apoi am avut mai multe probleme. Am decis că nu ne mai simțim legați de Houston”, explică Kema. Alegerea Costa Rica a fost influențată de calitatea sistemului de sănătate, educație și protecția mediului.

Viața într-o Zonă Albastră

Mutarea în Pueblo Nuevo a adus cu ea nu doar o schimbare de peisaj, dar și o îmbunătățire notabilă a stării de sănătate și a calității vieții. Kema, Nicholas și fiica lor Aaralyn au fost impresionați de comunitatea strâns unită. „E incredibil să poți ieși afară și să te joci fără să fii urmărit în permanență de părinți”, spune Kema despre noua viață a fiicei lor.

Pe lângă îmbunătățirea stării de sănătate, familia a descoperit și alte avantaje ale vieții în Costa Rica. În 2019, Kema a aflat că este însărcinată cu al doilea copil, un miracol pe care nu-l mai considera posibil. Nașterea fiului lor, Nicolai, în mijlocul pandemiei de Covid-19, a consolidat decizia de a rămâne în Costa Rica.

Deși sunt mulțumiți de viața lor în Costa Rica, Kema recunoaște că există și provocări, inclusiv dorul de casă și ajustarea la un stil de viață diferit. Totuși, beneficiile, inclusiv sănătatea îmbunătățită și conexiunea profundă cu comunitatea, depășesc dificultățile. „Cred că toate aceste lucruri contribuie la viața lor lungă”, reflectă Kema la experiența lor într-o zonă albastră.

Familia planifică să exploreze și alte regiuni, dar Costa Rica va rămâne baza lor. „Costa Rica va fi baza noastră, dar avem planuri de a călători și în alte părți ale lumii”, spune Kema.

www.ekonews.ro.

Articole Recente