Cele mai fericite orașe din România. Se află în top, iar oamenii aleg să se mute aici

orașe

Festivalurile de renume contribuie la fericirea clujenilor

Cluj-Napoca, situat în inima Transilvaniei, este gazda unor evenimente culturale de mare amploare, care atrag anual mii de vizitatori. Printre acestea se numără Transilvania International Film Festival (TIFF) în luna iunie, Electric Castle în luna iulie și Untold la început de august. Aceste festivaluri contribuie la atmosfera vibrantă și la sentimentul de fericire resimțit de locuitorii orașului.

Conform datelor publicate de Happy City Index 2024, Cluj-Napoca, cunoscut și ca orașul de pe Someș, se află pe locul 195 în clasament. Acesta devansează numeroase metropole de renume mondial, cum ar fi Istanbul (locul 197), Buenos Aires (198), Cape Town (200), Varșovia (202), Bangkok (206), Montreal (208), Cancun (209) și Malaga (216).

Brașovul, al doilea oraș românesc în clasament

Brașovul este cel de-al doilea oraș românesc prezent în acest top inedit, ocupând poziția 220. Acesta depășește orașe notabile precum Toronto (230), Mexico City (231), Belgrad (238) și Sankt Petersburg (245). Brașovul este adesea considerat cel mai frumos oraș din România și a fost inclus la începutul acestui an printre destinațiile de vacanță preferate de români.

Topul celor mai fericite orașe din lume, conform Happy City Index 2024, începe și se termină cu două surprize majore. Aarhus, un oraș din Danemarca, este desemnat cel mai fericit oraș al planetei, în timp ce Johannesburg, din Africa de Sud, se află la coada clasamentului.

  Brașovul, al doilea oraș românesc în clasament / Sursa foto – Pixabay

Aceste rezultate evidențiază faptul că, în ciuda costurilor ridicate ale vieții, Cluj-Napoca oferă un mediu propice pentru fericirea și satisfacția locuitorilor săi, grație mixului unic de evenimente culturale, peisaje pitorești și o comunitate vibrantă.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Realitatea Travel

Articole Recente