Cum se prepara Mâncărica de cartofi – Rețeta savuroasă de casă:
Curăță și taie ceapa și usturoiul.
Pune la încins puțin ulei într-o cratiță și pune ceapa la călit. După ce devine translucidă ceapa, adaugă și usturoiul.
Curăță și taie cartofii cuburi potrivite, apoi adaugă-i peste ceapa călită. Pune puțină boia și amestecă pentru câteva secunde, apoi adaugă apă cât să acopere toate ingredientele. Condimentează cu sare și piper, 1-2 foi de dafin. Acoperă cratița cu un capac și lasă la fiert timp de 15-20 de minute. După ce devin pătrunși, adaugă puțin sos de roșii sau bulion și mai lasă-i la fiert. După ce s-au fiert bine, scoate câteva cuburi de cartofi într-un bol și pasează-i cu ajutorul unei furculițe, apoi pune-i înapoi in oală și amestecă. Astfel, sosul va căpăta consistență.
Feliază cârnații și rumenește-i pe ambele parti într-o tigaie, în puțin ulei, apoi scoate-i într-un bol cu ajutorul unei spumiere.
Servește tocănița de cartofi garnisită cu pătrunjel tocat si cu felii de cârnați afumați, alături de murături sau după bunul plac.
Gustos, ușor și sățios.
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel