Cum se prepara Menemen – Omleta turceasca plina de savoare
Puneti niste apa la fiert intr-o cratita mica. Cand da in clocot, adaugati rosiile si le lasati cam doua minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca usor, apoi le descojiti de pielita. Le tocati marunt. Ceapa verde o taiati rondele. Ardeii de toate culorile, ii curatati bine de seminte si ii tocati cubulete.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa verde si ardeii. Presarati putina sare, piper, le sotati 2-3 minute. Eu am adaugat si cateva linguri de apa sa se patrunda bine legumele. Adaugati rosiile cu toata zeama ce o lasa. Amestecati, lasati sa scada cam pe jumatate din lichid.
Dati focul la mic de tot, spargeti ouale unul cat unul, apoi cu miscari lente invartiti. Invartiti pana ouale sunt gatite asa cum va plac. Se opreste focul. Se toaca marunt patrunjelul verde, se presara deasupra. Se serveste cu paine prajita!
Incearca si reteta de Omletă cu ciuperci, la fel de gustoasă sau varianta de Omletă grecească.
iti recomandam si reteta de Omleta cu cascaval.
Pofta buna!
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel