Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin

Cum se prepara Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin

Pregatirea ierburilor

Spala crengutele de rozmarin si oregano proaspat (daca folosesti proaspat) si sterge-le bine cu un prosop curat. Este important sa fie complet uscate pentru a evita aparitia mucegaiului.

Optional: infuzarea calda

Daca doresti ca aromele sa fie mai intense mai rapid, poti incalzi uleiul de masline la foc mic (nu mai mult de 40-50°C). Adauga ierburile si usturoiul in uleiul cald pentru 5-10 minute, fara a le praji. Apoi lasa uleiul sa se raceasca complet.

Asamblarea

Introdu crengutele de rozmarin, oregano si usturoiul in borcan sau sticla. Toarna uleiul de masline peste, asigurandu-te ca ierburile sunt complet scufundate.

Pastrarea

Inchide ermetic borcanul si pastreaza-l intr-un loc racoros si intunecat timp de 1-2 saptamani pentru a permite aromelor sa se infuzeze complet.

Folosire

Poti folosi uleiul direct sau, daca preferi, il poti strecura pentru a indeparta ierburile si usturoiul. Foloseste la paste cu pui si spanac, pizza la tigaie sau risotto cu ciuperci.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

EkoNews