Paste cu pui, sos alb si broccoli – reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Paste cu pui, sos alb si broccoli – reteta rapida si delicioasa

Fierberea pastelor si a broccoli-ului

Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cu 2-3 minute inainte de final, adauga buchetelele de broccoli in aceeasi oala. Scurge-le si pastreaza o cana de apa din fierberea pastelor.

Pregatirea puiului

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adauga cubuletele de pui, asezoneaza cu sare si piper, si gateste-le pana devin aurii si complet patrunse. Scoate puiul pe o farfurie si lasa-l deoparte.

Prepararea sosului alb

In aceeasi tigaie, topeste untul si adauga usturoiul tocat. Caleste-l 1 minut, avand grija sa nu se arda.
Adauga smantana pentru gatit si lasa sosul sa se incalzeasca usor, fara sa fiarba. Amesteca parmezanul ras si continua sa amesteci pana se topeste complet. Daca sosul este prea gros, adauga treptat cate putin din apa pastrata de la paste, pana ajunge la consistenta dorita.

Asamblarea

Adauga puiul si pastele cu broccoli in tigaie. Amesteca bine, astfel incat toate ingredientele sa fie acoperite cu sos.

Finalizarea

Gusta si mai adauga sare, piper sau un praf de nucsoara, daca doresti.

Servire

Serveste pastele calde, presarate cu putin parmezan ras deasupra si cu o felie de paine de casa. Incercati si paste cu pui si spanac sau spaghete carbonara.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

Articole Recente

EkoNews