Cannes 2024: Actriţa Meryl Streep va primi un Palme d’Or onorific

Cannes

Actriţa americană Meryl Streep, în vârstă de 74 de ani, va fi recompensată cu un trofeu Palme d’Or onorific în timpul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, pe 14 mai, au anunţat organizatorii evenimentului, citaţi de AFP și Agerpres.

Meryl StreepFoto: Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Meryl Streep, o legendă a industriei de la Hollywood, cu 21 de nominalizări la premiile Oscar – un record – şi cunoscută pentru roluri interpretate în filme devenite apoi culte, precum „Kramer contra Kramer” (1979), „Alegerea Sophiei” (1982), „Podurile din Madison County” (1995) şi „Diavolul se îmbracă de la Prada” (2006), a avut până acum o singură apariţie la Festivalul de la Cannes. S-a întâmplat în urmă cu 35 de ani, cu ocazia lansării filmului „Un ţipăt în noapte” (1988), care i-a adus premiul de interpretare feminină.

Celebra actriţă americană se va reîntâlni la Cannes cu preşedinta juriului din acest an, regizoarea Greta Gerwig, cu care a colaborat la filmul „Little Women” (2019), o adaptare cinematografică a romanului omonim scris de Louisa May Alcott.

Alte două nume importante ale industriei cinematografice vor fi recompensate cu trofee Palme d’Or onorifice în acest an la Cannes: cineastul american George Lucas – creatorul francizei „Star Wars” – şi, cu titlu colectiv, studioul Ghibli al maestrului animaţiei japoneze, Hayao Miyazaki.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14-25 mai.

Articole Recente