Cea mai populară metodă pentru coacerea rapidă este utilizarea unui alt fruct. Ai nevoie de o banană sau un măr și o pungă de hârtie. Acestea două elimină etilenă, o substanță care accelerează procesul de coacere. Se lasă la temperatura camerei pentru o perioadă cuprinsă între 12 și 48 de ore și asta e tot
Iată cum să grăbești coacerea unui avocado.
Înfășurarea în hârtie de ziar
O variantă similară este să învelești avocado într-o foaie de ziar și să-l lași într-un loc cald. Această metodă ajută la reținerea etilenei, accelerând coacerea.
Depozitarea lângă o sursă de căldură
Așezarea unui avocado necopt lângă o sursă de căldură, cum ar fi lângă un cuptor sau un calorifer, poate ajuta la înmuierea lui mai rapidă. Totuși, trebuie să-l verifici periodic pentru a preveni coacerea excesivă.
Dacă ai însă nevoie urgent de un avocado moale, dar nu ai timp să aștepți câteva zile, există câteva trucuri rapide:
Metoda cuptorului
Învelește avocado într-o folie de aluminiu. Pune-l într-o tavă și bagă-l la cuptor la 90°C timp de 10-15 minute. După ce s-a înmuiat, lasă-l să se răcească înainte de a-l folosi. Această metodă ajută la înmuierea pulpei, dar nu va intensifica aroma naturală a fructului.
Metoda cuptorului cu microunde
Taie avocado pe jumătate și scoate sâmburele. Înfășoară fiecare jumătate în folie alimentară. Pune-l în cuptorul cu microunde pentru 30-40 de secunde la putere medie. Cu toate acestea, e important de menționat că deși acest truc îl înmoaie rapid, textura poate deveni puțin gumată.
sursa: CaTine.ro
Articol preluat de pe: Realitatea Timp liber