Sora lui Florin Piersic a murit înecată. Drama marelui actor: „Dacă aș fi între patru ochi cu Dumnezeu”

Florin Piersic

Mărturisirile emoționante ale lui Florin Piersic

În cadrul unui spectacol, maestrul teatrului românesc a transmis publicului povestea sfâșietoare a pierderii surorii sale. Lucica, la doar trei zile înainte de a împlini 15 ani, și-a pierdut viața într-un gest eroic, încercând să salveze o colegă de școală.

„Dragii mei, trebuie să vă spun neapărat!”, a început Florin Piersic, îndemnând audiența să asculte cu atenție povestea sa. Artistul a descris momentul în care Lucica s-a aruncat în apele Prutului pentru a ajuta o colegă care striga după ajutor. Îmbrăcată, sora sa a sărit fără ezitare în apă, dar din nefericire, nu a reușit să se salveze. “Lucica noastră s-a întâlnit cu părinții mei acolo, în Rai?”, s-a întrebat Piersic, exprimând o dorință dureroasă de a afla adevărul despre destinul surorii sale.

@cristiantruta1 #cristiantruta1 ♬ sunet original – 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐓𝐫𝐮𝐭𝐚

Florin Piersic vorbește despre decesul surorii sale

„Dacă aș fi între patru ochi cu Dumnezeu, L-aș întreba un singur lucru. Lucica, sora mea, care la trei zile înainte de a împlini 15 ani s-a înecat în Prut, dorind să salveze pe colega ei de bancă care striga «Ajutor, ajutor!». Toți au fugit de acolo, doar sora mea a rămas. Îmbrăcată, a sărit după ea. Pe acolo trecând un om, îi știu numele, a sărit în apă, prima pe care a pus mâna a fost Doina Puha, fata generalului Puha, colega de bancă a surorii mele…

Când a sărit a doua oară, după sora mea, n-a mai găsit-o… La 4 kilometri, niște pescari au găsit-o plutind. Dragii mei, trebuie să vă spun neapărat! Cea mai mare durere a părinților mei și a mea, cu timpul, a fost pierderea Lucicăi, care era sufletul lor. Aș vrea să-L întreb pe Dumnezeu: Lucica noastră s-a întâlnit cu părinții mei acolo, în Rai?”, a spus marele actor în timpul unui spectacol.

Această tragedie a marcat profund familia lui Florin Piersic, fiind cea mai mare durere a vieții lor. În ciuda trecerii timpului, pierderea Lucicăi a rămas o rană deschisă în inimile părinților și a actorului însuși. „Cea mai mare durere a părinților mei și a mea, cu timpul, a fost pierderea Lucicăi, care era sufletul lor”, a mărturisit actorul cu emoție.

Articole Recente