Nicușor Dan: Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei. Ce spune edilul despre Burduja

nicusor dan

Actual primar al Capitalei a declarat, miercuri, în contextul în care ultimul sondaj făcut public arată că Gabriela Firea se apropie la doar câteva procente de el în preferințele bucureștenilor, că senatoarea PSD are toate șansele să fie noul primar general.

Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei, spune edilul Nicușor Dan

„Este o chestiune de mobilizare. Sunt alegeri într-un singur tur. Există două bazine mari în București: unul anti PSD sau să-i spunem de dreapta, unul PSD sau să-i spunem de stânga și în interiorul acestor bazine fiind mai mulți candidați oamenii se orientează către cel mai bine plasat și în funcție de ce va mobiliza mai bine bazinul electoral va câștiga.

Deci Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei”, a declarat Nicușor Dan într-o conferință de presă. Întrebat despre șansa ca Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Generală, Nicușor Dan a răspuns tranșant că ”evident, nu”.

Preferințele bucureștenilor, potrivit sondajelor

Conform unui sondaj realizat de ARA Public Opinion, care a evaluat intenția de vot pentru Primăria Capitalei, actualul primar Nicușor Dan ar atrage 35% din voturi, plasându-se în fruntea preferințelor alegătorilor. Pe locul al doilea se află Gabriela Firea, cu un suport de 29%, demonstrând o competiție strânsă pentru funcția de primar. Cristian Popescu Piedone, candidatul susținut de un segment semnificativ al electoratului, ar obține 20% din voturi, în timp ce Sebastian Buduja ar fi ales de 12% dintre respondenți. La coada clasamentului se situează candidatul AUR, Mihai Enache, care ar primi doar 3% din voturi, indicând o susținere modestă din partea publicului.

Intențiile de vot pentru Primăria Capitalei la 25 aprilie

Pe 25 aprilie, sondajele arătau că Nicușor Dan, susținut de Alianța Dreptei și REPER, conducea în preferințele alegătorilor cu 37%. Cristian Popescu Piedone, sprijinit de PUSL, partidul lui Dan Voiculescu, avea 28% din intențiile de vot. Pe locul trei se afla Gabriela Firea, reprezentanta PSD, cu 23%, urmată de Sebastian Burduja de la PNL, cu 9%, și Marian Enache de la AUR, cu doar 3%.

Reacția Gabrielei Firea la sondaje

Gabriela Firea a afirmat recent că rezultatele sondajelor care îl indică pe Nicușor Dan drept favorit în cursa pentru Primăria Capitalei nu o afectează. Candidata PSD a explicat că se bazează pe sprijinul bucureștenilor nemulțumiți de actuala administrație, precum și pe cei care i-au acordat încrederea în alegerile precedente.

„Am văzut, sunt foarte multe sondaje de opinie, nu mă destabilizează absolut deloc. Vă spun cu sinceritate de ce. Pentru că mă bazez în primul rând pe bucureştenii care m-au votat acum aproape patru ani de zile, 250.000 de bucureşteni şi am pierdut la o diferenţă mică la nivel de Capitală faţă de domnul Dan.

Iar din cei care l-au votat pe actualul primar, sondajele spun peste 70%, eu sunt indulgentă spun 50%, hai nu jumătate, 30% sunt nemulţumiţi pentru că nu au cum să fie mulţumiţi de ultimii ani în care nu s-au făcut investiţii, oraşul arată prost în marea lui parte, este mizerie, sunt gropi, în parcuri nu poţi să mergi”, a explicat Gabriela Firea, la postul B1TV.

De asemenea, PSD susține că mesajele din spațiul public sunt misogine și consideră că Primăria Capitalei ar trebui condusă de o femeie ca Gabriela Firea.

EkoNews.ro.

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Politica

Articole Recente