Remus Pricopie susține modificarea legii pentru alegerea președintelui României: „Fără «lunatici» în fruntea statului” 

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) spune că legea pentru alegerea președintelui României ar trebui modificată „pe mai multe direcții”, printre care și prin introducerea „în anumite situații” a unui control medical de specialitate pentru „unul sau mai mulți candidați”. 

Remus Pricopie a publicat joi pe Facebook un text intitulat „Fără «lunatici» în fruntea Statului”. 

El spune că legea ar trebui modificată pentru ca Biroul Electoral Central (BEC) sau Curtea Constituțională a României (CCR) să poată cere un control medical al candidaților. 

„Legea nr. 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României ar trebui modificată, pe mai multe direcții, înainte de adoptarea, prin H.G., a calendarului  alegerilor prezidențiale din 2025.

Pe lângă elementele de război hibrid, publicitate electorală și finanțare, legea ar trebui să dea dreptul Biroului Electoral Central și / sau Curții Constituționale a României să solicite, în anumite situații, un control medical de specialitate pentru unul sau mai mulți candidați, înainte de validarea candidaturii”, afirmă rectorul SNSPA. 

El spune că unii „constituționaliști” vor explica de ce nu se poate introduce un asemenea paragraf în lege. 

„Sper însă să nu ajungem în situația în care președintele României va fi ocupat cu negocieri cu ființe «non-umane» sau cu decriptarea informației din H2O, lăsând, între timp, țara pe mâna «experților» de la Răsărit”, a spus rectorul SNSPA, cu o referire clară la fostul candidat independent la prezidențiale Călin Georgescu. 

„Menționez că legislația cere control medical anual pentru Președintele României, în funcție, dar nu solicită același lucru candidaților. PS: Pe vremuri, se spunea mai simplu: «Este dus cu capul»”, a mai scris Pricopie. 

El spune că „în acest context electoral” România nu își poate permite ca de grija de a nu leza prin limbaj și proceduri drepturile unor persoane să ne ducă în situația de a „omite interesul unui popor întreg”. 

„Mă întreb, în acest sens, cine se ocupă de dreptul nostru de a trăi într-o țară fără «lunatici» în fruntea Statului?”, își încheie textul rectorul SNSPA. 

Coaliția de guvernare a stabilit ca alegerile prezidențiale anulate de CCR în decembrie să fie reluate în 4 mai (primul tur) și 18 mai (al doilea tur). 

Articol preluat de pe: Politic Hotnews

Articole Recente

EkoNews