Surprize in rezultatele alegerilor locale de la Sectorul 1

sectorul 1

Clotilde Armand a pierdut alegerile in cartierul Greenfield la sectia nr. 166, acolo unde locuiesc corporatistii si middle class-ul sectorului 1, tinerii cu care a castigat alegerile in 2020 si care au sanctionat-o la vot pentru ca a blocat cartierul, a inchis drumul de acces – Vadul Moldovei si a tergiversat pana astazi constructia scolii. In aceasat sectie de vot Clotilde Armand a suferit o infrangere drastica in fata lui George Tuta: 567 voturi pentru candidatul aliantei PSD-PNL fata de doar 282 pentru ea.

In acelasi timp Armand a reusit performante electorale greu explicabile legal in zonele cele mai sarace si mai murdare din sectorul 1. Cel mai strident exemplu este strada Nades, strada plina de gunoaie in ultimii 4 ani, populata de o comunitate extrem de saraca, cu locuinte precare, fara acces la educatie. La sectia nr. 8 Clotilde Armand a castigat 206 voturi, mai multe decat oricare dintre ceilalti contracandidati. In 2020, doar 120, deci o performanta aproape dubla.

Un alt exemplu de “performanta” – Piata 16 Februarie, o zona muncitoreasca, cu proportie importanta de pensionari si care traditional a votat stanga. Acolo, Clotilde Armand a castigat singura 345 de voturi in sectia 163! Anterior, in 2020 cand era si ajutata de alianta cu PNL, USR a reusit doar 185 de voturi, asadar o inexplicabila crestere cu aproape 100% intr-o zona cu o demografie dificila.

Si pentru a nu ramane niciun dubiu, inca o informatie: la sectiile din Straulesti, Armand a fost egala PSD-PNL. In Straulesti, unde iata, se pare ca sunt mai nou foarte multi useristi: 245 de voturi vs 253 Tuta, in sectia 10.

Asadar, corporatistii si oamenii din blocurile din centru au trimis-o acasa pe Armand, care s-a bazat de data aceasta doar pe mobilizarea “specifica” a unor sectii din periferie, in zona cu foarte putini tineri frumosi si liberi dar cu foarte multi oameni de conditie si educatie modesta, sensibili la proiecte de genul “1000 de lei pentru fiecare cetatean”.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Politica

Articole Recente