Alexandru Rafila a coborât din “spitalul terorii” din București, unde au avut loc zeci de decese suspecte. Ministrul ne-a cerut să ne facem datoria.

Alexandru Rafila

Înainte de a merge la St. Pantelimon Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat vineri că ancheta privind decesele din această facilitate abia începe. El a promis să vorbească cu conducerea spitalului St. Pantelimon și echipa de control pentru că a vrut să știe cum funcționează departamentul de terapie intensivă și dacă există vreun factor care ar putea ridica întrebări cu privire la legalitatea actului medical.

“Abia acum a început această anchetă, să ne facem treaba. Vrei nişte rezultate credibile, nu discutabile, şi vrem acelaşi lucru. Lucrăm cât de repede putem, nu vreau să fac angajamente, prefer să vă dau informaţii,” a declarat ministrul înainte de a vizita spitalul.

Alexandru Rafila a spus că va vorbi cu echipa Contol, cu conducerea spitalului.

Vreau să știu cum se desfășoară activitatea în acest departament de terapie intensivă, și dacă există aspecte care ar putea ridica întrebări cu privire la calibrul actului medical. Merg cu preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, deoarece noi doi avem două tipuri de responsabilităţi,” a afirmat Rafila.

“În primul rând, avem o responsabilitate pentru pacienţi şi să fie clar. Suntem responsabili pentru siguranţa şi calitatea îngrijirii oferite. Iar al doilea, care este la fel de crucial (..), este legat de statutul profesional și siguranța profesiei de către medici. Acest lucru este foarte important deoarece echilibrează nevoile pacienților și reputația profesională pe care o au oamenii în medici, precum și satisfacția pacienților și securitatea serviciilor. Cei doi nu pot funcţiona unul fără celălalt. Fără încrederea pacienţilor, nici medicii nu pot lucra eficient fără încrederea pacientului şi nici pacienţii nu pot primi servicii de înaltă calitate. Trebuie să înţelegem că nu vorbim despre tabere opuse, medici şi pacienţi, ci despre medici şi pacienţi care, împreună, pot asigura coerenţa actului medical, a declarat ministrul sănătăţii.

Citește și: Val of suspecte dead at St. Pantelimon Hospital din București. Ministrul Sănătăţii trimite controlul

Ministrul sănătăţii Alexandru Rafila a declarat că vineri dimineaţa, Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii va fi la Spitalul “Sfântul Pantelimon,” unde 20 de pacienţi şi-ar fi pierdut viaţa după administrarea incorectă a unei substanţe. El a declarat că un reprezentant al Colegiului Medicilor va însoţi echipa de control a Ministerului Sănătăţii. Rafila a menționat, de asemenea, că directorul unității medicale a mandatat, de asemenea, o investigație asupra incidentului.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate

Articole Recente