Aproximativ 3 milioane lei investiţi în modernizarea instalaţiilor de oxigen din ATI la Spitalul Județean Cluj

milioane

Consiliul Judeţean (CJ) va investi aproximativ 3 milioane de lei pentru reabilitarea aparaturii medicale şi a instalaţiilor de oxigen în cadrul secţiei Anestezie şi Terapia Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău.

Consiliul Judeţean a aprobat desfăşurarea proiectului “Consolidarea infrastructurii medicale de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, cu valoarea totală a investiţiei de 10.239.298,47 lei, inclusiv TVA, proiect desfăşurat în două etape. Prima dintre ele a făcut referire la continuarea investiţiilor pentru structurile care utilizează fluide medicale pentru desfăşurarea actului medical terapeutic şi din structurile mari consumatoare de energie electrică finanţată prin POIM 2014-2020, Programul Sănătate, cu o valoare totală de 7.289.175,94 lei, inclusiv TVA, rezultând un rest în valoare de 2.950.122,53 lei inclusiv TVA, aferentă etapei a II-a. Astfel, diferenţa rezultată va urma să fie utilizată în cea de-a doua etapă a proiectului care vizează în principal realizarea unor lucrări de modernizare la secţia ATI din cadrul SJU, singura secţie rămasă nefinalizată în etapa I de implementare.

“Ştiţi că în spitale există nevoie de oxigen în mai multe secţii…Urmare a pandemiei de COVID-19 s-a luat hotărârea ca SJU să i se modernizeze infrastructura pentru gazele medicale. Este vorba despre un proiect de 10 milioane prin fonduri europene, el a fost într-o primă fază închis pentru că s-a putut etapiza. Pentru că am încheiat prima fază şi nu am cheltuit toţi banii, a rămas o resursă de 2 milioane de lei prin care putem să reabilităm infrastructura în ultima secţie a SJU care nu era reabilitată, mă refer la ATI. Valoarea este de 2 milioane de lei cu o cotă de finanţare a CJ de 2%…”, a declarat preşedintele CJ Buzău.

Proiectul a urmărit realizarea unor instalaţii şi trasee de gaze medicale noi (oxigen medical, aer comprimat medical, vacuum medical, fitinguri, tubulatură şi alte dispozitive conexe ce concură la realizarea unui sistem competitiv), în cadrul secţiilor SJU.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate

Articole Recente