Echipa masculină de sabie a României, medaliată cu argint la Europenele U23

argint

Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de argint, luni, la Campionatele Europene de scrimă Under-23 de la Antalya (Turcia), după ce a fost învinsă în finală de Italia, cu scorul de 45-42.

Echipa compusă din Rareş Ailinca, Alexandru Zmău, Radu Niţu şi Vlad Covaliu a trecut în primul tur de Austria, cu 45-32, în sferturi a învins Ucraina, cu 45-35, iar în semifinale a câştigat contra Franţei, cu 45-43.

Ungaria a completat podiumul, după 45-33 cu Franţa, în finala mică. În proba feminină de floretă pe echipe, România s-a clasat pe locul 7.

Echipa alcătuită din Andreea Gheorghe, Teodora Şofran, Emilia Corbu şi Andreea Dincă a învins Austria în primul tur, cu 42-39, dar a pierdut în faţa Italiei, cu 22-45, în sferturile de finală.

În turneul pentru locurile 5-8, tricolorele au în faţa Franţei, cu 36-45, dar au învins Turcia, cu 45-40. Aceasta a fost a treia medalie a României la Europenele U23 de la Antalya, după ce Vlad Covaliu a obţinut argintul la sabie masculin, iar Emma Şonţ a luat bronz la spadă feminin.

România este reprezentată de 22 sportivi la ediţia 2024 a Campionatelor Europene de scrimă Under-23, prevăzute la Antalya (Turcia) între 1 şi 4 iunie.

În 2023, la Europenele Under-23 de la Budapesta, România a încheiat competiţia cu patru medalii, una de aur şi trei de argint, toate la sabie. Radu Niţu a câştigat aurul la individual masculin, Alexandru Zmău a luat argint la individual masculin, Sabina Martiş a câştigat tot argintul, la individual feminin, iar echipa masculină a câştigat şi ea argintul.

EkoNews.ro

Articole Recente