Mbappe a cucerit Trofeul UNFP pentru a cincea oară consecutiv

Mbappe

Kylian Mbappe a cucerit trofeul rezervat celui mai bun fotbalist al sezonului în Ligue 1, pentru a cincea oară consecutiv, luni seară, cu ocazia Galei Sindicatului jucătorilor profesionişti din Franţa (UNFP), care a avut loc la Pavillon d’Armenonville din Paris, informează AFP.

Mbappe, care şi-a oficializat săptămâna trecută plecarea de la Paris Saint-Germain, a marcat duminică al 27-lea său gol în actuala ediţie a campionatului Franţei, la ultimul său meci pe Parc des Princes ca jucător al clubului parizian, pierdut în faţa formaţiei FC Toulouse (scor 1-3).

Starul lui PSG are mari şanse să cucerească titlul de golgheter al sezonului pentru a şasea oară, în condiţiile în care îl devansează cu şase goluri pe Jonathan David (Lille), ocupantul locului secund în ierarhia celor mai buni marcatori din Ligue 1.

Mbappe, căpitanul selecţionatei Franţei, care mai are încă două meciuri de disputat în tricoul lui PSG (miercuri cu OGC Nice şi apoi duminică împotriva formaţiei FC Metz, antrenată de Ladislau Boloni), a mai cucerit Trofeul UNFP în 2019, 2021, 2022 şi 2023 (în 2020, ceremonia nu a fost organizată, din cauza pandemiei de Covid-19).

În vârstă de 25 de ani, Kylian Mbappe urmează să-şi continue din vară cariera în Spania, la Real Madrid, însă această mutare nu a fost deocamdată oficializată.

Antoine Griezmann, atacantul echipei spaniole Atletico Madrid, a fost desemnat la rândul său cel mai bun fotbalist francez care evoluează în străinătate, succedându-i lui Karim Benzema (ex-Real Madrid).

Premiu rezervat celui mai bun antrenor al sezonului din Ligue 1 a fost atribuit lui Eric Roy, tehnicianul revelaţiei Brest.

La feminin, Trofeul UNFP pentru cea mai bună jucătoare din campionatul francez a fost cucerit de malawiana Tabitha Chawinga, colegă de club cu Mbappe.

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sport

Articole Recente