Cu ce specificații vine noul Galaxy Z Flip6. Samsung vrea să redefinească standardele telefoanelor pliabile

Z Flip6

 

Samsung se pregătește să lanseze noua generație a telefonului său pliabil, Galaxy Z Flip6, care va debuta în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked programat pentru luna iulie.

Noul model vine să-i ia locul modelului Galaxy Z Flip5, fiind dotat cu îmbunătățiri semnificative care promit să redefinească standardele telefoanelor pliabile.

Potrivit informațiilor recente, Galaxy Z Flip6 va fi echipat cu cel mai puternic chipset Qualcomm disponibil la momentul actual: Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. Alegerea ar putea părea surprinzătoare având în vedere capacitatea limitată a bateriei dispozitivului, însă testele de performanță indică faptul că Samsung este pregătită să ofere utilizatorilor o experiență de top, scrie Tom Guides.

Cu ce specificații de top mai vine noul Galaxy Z Flip6

O noutate este mărimea ecranului secundar al noului model. Galaxy Z Flip 6 va include un cover-screen de 3.9 inch, cel mai mare de acest fel întâlnit pe un telefon pliabil, depășind chiar și Motorola Razr Plus. Ecranul suplimentar va avea un decupaj pentru camerele foto, ceea ce sugerează că Samsung a făcut, de asemenea, actualizări importante și în designul extern al telefonului.

Pe lângă ecranul extins, Galaxy Z Flip 6 este așteptat să vină cu o cameră principală de 50MP, renunțând la senzorul de 12MP folosit în modelul anterior. Cu siguranță, upgrade-ul va aduce îmbunătățiri semnificative calității foto oferite de dispozitiv.

În ceea ce privește memoria, telefonul va avea 8GB de RAM, o capacitate ce poate părea modestă comparativ cu cele 12GB RAM oferite de seria Galaxy S24. Totuși, combinată cu noul chipset și alte îmbunătățiri hardware, aceasta ar trebui să ofere performanțe de top pentru majoritatea utilizatorilor Galaxy.

Galaxy Z Flip 6 va rula Android 14, probabil în versiunea One UI 6.1, cu planuri de actualizare la Android 15 în toamnă.

 

Articole Recente