Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500

Samsung

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400.

Noul procesor este proiectat pentru a oferi performanțe îmbunătățite, menținând în același timp temperaturile sub control și eficiența consumului de baterie la un nivel ridicat.

Contextul dezvoltării acestui nou chipset vine într-un moment în care competitorul principal, Qualcomm, a recomandat utilizarea bateriilor de capacitate mărită pentru noile telefoane care vor integra chipsetul Snapdragon 8 Gen 4. Acest sfat deschide o fereastră de oportunitate pentru Samsung, care poate alege să optimizeze Exynos 2500 pentru performanță maximă, riscând eficiența, sau să continue pe linia adoptată după problemele întâmpinate de Exynos 2200, orientându-se către o eficiență sporită.

Samsung ar putea să își consolideze poziția pe piața de chipseturi

Dacă Samsung reușește să își îndeplinească obiectivele, Exynos 2500 ar putea reprezenta o alternativă mai atractivă decât Snapdragon 8 Gen 4, oferind utilizatorilor motive solide să preferă chipsetul Samsung. Astfel, Samsung ar putea să își consolideze poziția pe piața de chipseturi, într-un moment în care Qualcomm se confruntă cu creșterea costurilor și necesitatea implementării soluțiilor de răcire tot mai complexe.

Exynos 2500 va fi fabricat folosind tehnologia pe 3nm de la Samsung Foundry, o îmbunătățire față de procesul de 4nm utilizat pentru Exynos 2400. Acest nou proces promite nu doar o eficiență sporită, ci și o performanță competitivă, chiar dacă nu neapărat superioară în benchmark-uri față de Snapdragon 8 Gen 4.

Pe lângă îmbunătățirile hardware, Exynos 2500 va include și un Tensor Processing Unit (TPU) dezvoltat de Google, renunțând la unitatea Neural Processing (NPU) folosită anterior. Aceste schimbări sunt un semn al angajamentului Samsung de a aduce inovații semnificative în seria sa de procesoare.

Detalii suplimentare și teste de performanță vor fi, probabil, dezvăluite aproape de lansarea oficială a seriei Galaxy S25, anticipată pentru ianuarie 2025.

 

Articole Recente