TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi

TikTok

 

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii de sinteză vocală bazată pe inteligență artificială.

Actualizarea le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și “clona” vocea, înregistrând câteva propoziții predefinite, care vor fi apoi procesate pentru a crea o replică digitală în doar câteva secunde.

Vocea AI poate fi folosită imediat pentru a nara videoclipuri direct din text, fără necesitatea unei înregistrări audio suplimentare. Astfel, utilizatorii interesați să creeze conținut de tip documentar pe TikTok își pot înrola vocea în aplicație și pot încărca clipuri video împreună cu mesaje text care vor fi transformate în narativ vocal.

Cum funcționează noua funcție TikTok

Potrivit informațiilor, această caracteristică este destinată în special creatorilor care doresc să-și extindă audiența internațională, oferindu-le posibilitatea de a dubla videoclipurile în alte limbi folosind vocea generată de AI. De exemplu, un creator de conținut din România ar putea să-și traducă și să-și dubleze conținutul pentru o audiență internațională, utilizând inteligența artificială pentru a genera subtitrări și traduceri ale clipurilor existente.

Deși similară cu funcționalități testate anterior de YouTube, care automatizează complet procesul de traducere și dublaj, noua opțiune de la TikTok este îndreptată către creatorii care doresc să-și maximizeze impactul viral al conținutului.

Există, însă, preocupări legate de siguranța datelor personale, întrucât platforma chineză va acumula detalii precise despre vocea utilizatorilor, ce pot fi folosite în scopuri necunoscute.

 

Articole Recente