Aglomerație în Vama Giurgiu. Coadă de 8 km și 200 de minute de așteptare pentru camioane. Cum se desfășoară traficul pentru autoturisme

aglomeratie

Aglomerație de nedescris în Vama Giurgiu. Joi după-amiază, pe data de 25 aprilie, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu s-a înregistrat o aglomerație semnificativă. Situația este deosebit de dificilă în special pentru traficul de camioane care încearcă să părăsească teritoriul României. Timpul de așteptare estimat pentru aceste vehicule grele, pentru a efectua controlul de frontieră, a atins un nivel alarmant de 200 de minute.

În plus, coada de camioane care așteaptă să fie procesate se întinde pe o lungime de aproximativ opt kilometri, provocând întârzieri considerabile și afectând fluiditatea traficului în zonă. Această situație reflectă provocările cu care se confruntă punctele de trecere a frontierei în gestionarea eficientă a fluxurilor mari de vehicule, mai ales în perioadele de vârf.

“Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de control atât pe sensul de intrare, cât şi sensul de ieşire din ţară, înregistrând timpi ridicaţi de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară. Aceşti timpi ridicaţi de aşteptare sunt determinaţi de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un interval scurt de timp.
La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPGF Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control şi a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Stan.

Conform informațiilor furnizate de sursa menționată, activitatea de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu a fost intensă în ultimele 24 de ore. Pe direcția de intrare în România, au fost procesate formalitățile pentru aproximativ 1.500 de camioane, 1.100 de autoturisme și 6.500 de persoane. În același timp, pe sensul de ieșire din țară, s-au înregistrat formalități pentru aproximativ 1.400 de camioane, 900 de autoturisme și 5.000 de persoane. Aceste cifre subliniază volumul semnificativ de trafic gestionat zilnic prin acest important punct de trecere a frontierei.

Aglomerație în Vama Giurgiu: șoferii au așteptat 200 de minute. Cum se desfășoară traficul pentru autoturisme

Joi după-amiază, 25 aprilie, Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu a fost martorul unei aglomerații semnificative, cu un trafic intens înregistrat pe parcursul zilei. La această dată, situația pentru vehiculele de mare tonaj care intenționau să părăsească teritoriul României era deosebit de tensionată, timpul de așteptare la controlul de frontieră ajungând la aproximativ 200 de minute. În plus, coada de camioane așteptând să fie verificate și să treacă frontiera s-a întins pe o distanță impresionantă de opt kilometri, ceea ce a complicat și mai mult situația.

În ceea ce privește traficul de autoturisme la  vama Giurgiu, acesta se desfășoară eficient, cu patru artere de control disponibile pe sensul de intrare în țară și trei pe sensul de ieșire. Timpul mediu de așteptare pentru autoturisme este de 40 de minute pentru ieșirea din țară și de 30 de minute pentru cele care intră în România, reflectând o gestionare relativ fluentă a traficului în această categorie.

Situația se complică, însă, în cazul autocamioanelor. Potrivit Poliției de Frontieră, timpul de așteptare la controlul de frontieră pentru camioane pe sensul de ieșire din România a atins două sute de minute, în timp ce pe sensul de intrare, timpul necesar este de 50 de minute. Aceste întârzieri extinse subliniază provocările specifice în gestionarea traficului greu, accentuate de volumul mare de vehicule care trebuie verificate minuțios la trecerea frontierei. Această situație necesită atenție sporită și resurse adecvate pentru a asigura un flux cât mai eficient și sigur atât pentru import, cât și pentru export prin PTF Giurgiu.

www.ekonews.ro.

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

Articole Recente