Corpul de Control, trimis la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA

corpul de control

Corpul de control a fost trimis la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA. Joi, 25 aprilie, Ministerul Energiei a emis un comunicat oficial prin care își exprimă sprijinul ferm pentru ancheta desfășurată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la Complexul Energetic Oltenia. În cadrul acestui demers, instituția a anunțat că va colabora activ cu autoritățile judiciare, punând la dispoziția acestora toate informațiile și documentele solicitate pentru a facilita desfășurarea investigațiilor.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a intervenit de asemenea, subliniind angajamentul său ferm împotriva corupției. „Am zero toleranță la orice faptă de corupție”, a declarat Burduja, evidențiind astfel poziția categorică a ministerului față de orice încercare de abatere de la principiile etice și legale. Acesta a adăugat că ministerul va lua măsuri imediate și decisive pentru a asigura integritatea și transparența în toate activitățile entităților subordonate, precum și în toate proiectele și inițiativele ce țin de domeniul energetic.

Prin aceste acțiuni, Ministerul Energiei își reafirmă angajamentul de a lucra în strânsă colaborare cu instituțiile statului pentru a combate corupția și pentru a promova o guvernanță corectă și responsabilă în sectorul energetic, esențial pentru securitatea și dezvoltarea economică a României.

Ministerul Energiei a transmis, joi, precizări cu privire la percheziţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Complexul Energetic Oltenia.

”Ministerul Energiei este intransigent faţă de orice activitate de corupţie. De aceea, Corpul de Control al Ministrului a fost trimis de fiecare dată când au fost făcute sesizări cu privire la posibile activităţi ilegale, iar atunci când acesta a constatat abateri de la legalitate, au fost dispuse măsuri de sesizare a Parchetului competent”, au transmis oficialii ministerului.

La rândul său, ministrul Sebastian Burduja a precizat cu nu acceptă fapte de corupţie.

”Unul dintre principiile fundamentale după care mă ghidez este simplu: Zero toleranţă la orice faptă de corupţie. Ministerul Energiei stă la dispoziţia organelor de anchetă penală cu orice informaţie care poate ajuta ancheta şi poate stabili cu exactitate faptele şi vinovaţii”, a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Sursa citată mai subliniază că Ministerul Energiei „este intransigent faţă de orice activitate de corupţie” şi, de aceea, Corpul de Control al ministrului a fost trimis de fiecare dată când au fost făcute sesizări cu privire la posibile activităţi ilegale, iar atunci când acesta a constatat abateri de la legalitate, au fost dispuse măsuri de sesizare a Parchetului competent.

Corpul de Control, trimis la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) desfășoară o investigație amplă ce vizează Complexul Energetic Oltenia, în contextul unor presupuse acte de corupție care ar fi fost comise începând cu anul 2022. În cadrul acestui dosar, au fost efectuate numeroase percheziții pentru a aduna dovezi relevante.

Joi, 25 aprilie, au avut loc nu mai puțin de șapte percheziții la sediile complexului energetic Oltenia, conform informațiilor furnizate de surse judiciare pentru platforma g4media. Aceste acțiuni sunt parte a unei anchete mai largi care investighează lucrări de modernizare executate la unitățile energetice de la Rovinari, Isalnița și Turceni. Sursele citate sugerează că, în prezent, în dosar sunt implicate patru persoane suspecte, fără a oferi, însă, detalii suplimentare despre identitatea acestora sau natura exactă a presupuselor fapte de corupție.

Perchezițiile nu s-au limitat doar la spațiile administrative ale Complexului Energetic Oltenia, ci s-au extins și la locuința fostului manager al complexului, Daniel Burlan. Aceste demersuri ale DNA indică o investigație de anvergură, având ca scop clarificarea modului în care au fost gestionate proiectele de modernizare și dacă în cadrul acestora s-au comis infracțiuni de corupție.

Acest caz este monitorizat cu atenție de opinia publică și reprezintă un test important pentru instituțiile judiciare în lupta împotriva corupției în sectorul energetic, un domeniu crucial pentru securitatea și dezvoltarea economică a României. Eforturile procurorilor de a aduce la lumină adevărul sunt esențiale pentru restabilirea încrederii în instituțiile statului și în corectitudinea proceselor decizionale la nivelul companiilor de stat.

Articole Recente