Amenda uriașă primită de un bărbat care a vrut să abandoneze trei căței pe un teren viran

Amenda

A vrut să abandoneze trei căței pe un câmp și s-a ales cu o amendă uriașă. Un bărbat din comuna vrânceană Pufeşti va scoate din buzunar nu mai puțin de 12.000 de lei după ce a fost prins încercând să părăsească animăluțele pe un teren viran din apropierea municipiului Adjud.

Potrivit IPJ Vrancea, marţi, 23 aprilie, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul I.P.J. Vrancea au fost sesizaţi de către Poliţia Municipiului Adjud cu privire la faptul că, una din patrulele aflate în serviciu a depistat un cetăţean în timp ce abandona trei câini (pui) pe o stradă din localitate.

În urma verificărilor efectuate împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Adjud, s-a stabilit că persoana în cauză este un bărbat din comuna Pufeşti, care s-a deplasat cu autoturismul în apropierea unui teren viran, unde a abandonat 3 exemplare canine.

Poliţiştii au cerut ajutorul reprezentanţilor Primăriei Adjud, precum şi medicului veterinar din municipiu, aceştia reuşind să preia doar unul dintre pui, ceilalţi doi fugind pe terenul viran din proximitate.

Miercuri, 24 aprilie, a fost găsit încă un pui, iar căutările sunt continuate pentru găsirea şi celui de-al treilea.

Bărbatul din comuna Pufeşti a fost sancţionat pentru abandon, cu amendă în cuantum de 12.000 lei.

Tot în cursul lunii aprilie 2024, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Vrancea au depistat o altă persoană care a abandonat două exemplare canine de rasă comună în extravilanul municipiului Focşani. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 3.000 lei.

 

Articole Recente