BAT: Nu există toleranță pentru minorii care vând produse din tutun și țigări electronice.

BAT

În această lună, BAT lansează campania anuală “Alegeţi comportament comercial curat” în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Această inițiativă vizează informarea și sensibilizarea cu privire la importanța aplicării legislației pentru a împiedica copiii să obțină nicotină și produse din tutun. Au fost aduse modificări semnificative legislației adoptate în acest an pentru a reduce probabilitatea ca minorii să aibă acces la aceste produse. Aceste modificări includ extinderea interdicției de comercializare a produselor din tutun și nicotină prin intermediul automatelor către minori, indiferent dacă conțin sau nu nicotină.

Aproximativ 32 000 de magazine partenere, precum şi în spaţiile publice destinate afişării stradale, fac parte din iniţiativa BAT de promovare a schimbărilor legislative şi subliniază importanţa toleranţei zero pentru vânzarea produselor cu nicotină către minori.

BAT investesc constant în campanii care promovează practicile și practicile comerciale etice, atât în propria afacere, cât și în colaborare cu partenerii comerciali. Credem că legislaţia care urmăreşte reducerea riscului ca minorii să aibă acces la toate tipurile de produse cu nicotină, precum şi ţigările electronice cu şi fără nicotină, este un semn de normalitate şi responsabilitate. Ileana Dumitru, directoarea Relaţiilor Externe din zona Europei de Sud, a declarat: “BAT se angajează să continue să desfăşoare programe de informare în această privinţă şi dorim să avem sprijinul tuturor autorităţilor competente din acest domeniu pentru a asigura aplicarea strictă şi respectarea acestor reglementări.”

România este una dintre primele națiuni din Uniunea Europeană care a interzis vânzarea tuturor tipurilor de produse din tutun și nicotină, inclusiv a țigaretelor electronice fără nicotină, către minori.

În ultimii ani, BAT a derulat programe pentru a educa atât comercianții, cât și consumatorii cu privire la orientările juridice, precum și la cauzele pentru care minorii nu au acces la produsele nicotina. Din 2019, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor s-a alăturat campaniei BAT și a făcut numărul de contact 021/9551 – Telefon de consum, unde oricine poate raporta o încălcare.

“În calitate de vicepreşedinte al ANPC, sunt încântat să mă alătur, iar în 2024, această campanie care are ca scop informarea publicului cu privire la normele legale care reglementează comercializarea produselor din tutun şi nicotină exclusiv adulţilor. Suntem dedicaţi să ţinem evidenţa respectării legilor şi să cerem oricui observă încălcările lor să sune la numărul de telefon ANPC. Sebastian Hotca, vicepreşedinte al ANPC.

 

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

Articole Recente