În timpul primei sesiuni de bursă de la atacul Iranului asupra Israelului, prețul lirei a început să scadă pentru indicii BVB.

BVB

EkoNews

Indicii bursei noastre de valori au redobândit creșterea în urma unui început deprimat în sesiunea de deschidere a sesiunii de tranzacționare. Indicele BET a avut un scor de 0 pe scara evaluării. 18%, la două ore după deschiderea sesiunii de bursă, în timp ce BET@-@ Indicele FI, indicele SIF plus Fondul de corectitudine, a avut un avans de 0.31%.

Indicele BET@-@ XT, dintre cele mai lichide 30 de acțiuni BVB, a crescut cu 0. 17%, pe baza informațiilor afișate de platforma operatorului nostru de pe piața de capital.

Piețele europene au cunoscut o creștere modestă a zilei.

Într-un mediu geopolitic tensionat, indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au încadrat în prima jumătate de oră de la deschiderea sesiunii, însă pieţele bursiere nu par să aibă reacţii puternice, cel puţin pentru moment.

Indicele BET, dintre cele mai lichide 20 de titluri BVB, a scăzut cu 0, 66% la 10: 30, în timp ce indicele BET-BK, randamentul fondurilor de capital, s-a depreciat cu 0. 5%.

Ca răspuns la un presupus atac israelian în care înalţi oficiali iranieni au fost ucişi în Siria, Iranul a lansat o dronă şi un atac cu rachete asupra Israelului sâmbătă seara. Israel a declarat că a doborât 300 de drone şi rachete care ţintesc teritoriul său, potrivit CNBC.

În Europa, indiciile au început ziua cu o uşoară apreciere. Indicele Stoxx 600 a avut un avantaj de 0, 15%, în timp ce la Frankfurt, DAX40 a crescut cu 0, 5% la 10: 30 în țara noastră.

Stocul One United Properties, cu schimbul de 1, se afla in topul valorii tranzactiilor din Bucuresti. 56 milioane lei. Numărul titlurilor de dezvoltator imobiliar a scăzut cu 0. 11% la 0. 935 lei.

Actiunile producatorului de gaze Romgaz au fost depreciate cu 2%. 1%, la 51. 4 lei, contra unei valori de 1. 2 milioane de lei. Titlurile companiei petroliere OMV Petrom a avut o depreciere de 0.07%, până la 0.6865 lei, cu schimburi de cca un milion de lei.

Indicele utilităţii şi energiei BET-NG a scăzut cu 0%. 5%.

Valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 11 milioane lei, aproximativ o zecime din media zilnica a burselor din acest an, de 100 milioane lei.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Economie: Bursa Piata Capital

Articole Recente