Descoperire macabră în curtea Spitalului din Vaslui. 13 schelete, găsite în timpul unor săpături

schelete

Stupoare la Vaslui, în curtea spitalului nr. 2. În timpul efectuării unor săpături pentru realizarea unor lucrări de excavare, au fost descoperite mai multe schelete umane.

Au fost anunțate imediat autoritățile, la fața locului fiind trimiși și mai mulți reprezentanți ai Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, scrie bzi.ro.

Potrivit conducerii muzeului, s-au descoperit 13 schelete, 12 adulţi şi un copil, existând indicii clare că nu este vorba despre o groapă comună.

“În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona. Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt. În niciun caz aici nu a fost o groapă comună. Scheletele sunt aşezate într-un anumit fel, sunt urme de sicriu. Este vorba doar de un cimitir”, a declarat directorul Muzeului Judeţean “Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

Lucrările de construcţie sunt sistate pe o perioadă nedeterminată pentru desfăşurarea activităţilor de descărcare arheologică. Pentru acurateţea cercetării specialiştii vor apela la scanări magnetometrice.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au precizat, pentru Agerpres, că în primă fază s-a anunţat de către constructorul care efectua lucrări de excavare în zonă faptul că a fost găsit un schelet uman, după care au fost descoperite şi restul scheletelor.

În acest caz poliţiştii au demarat cercetări, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut articolul?

Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Articole Recente