Eroarea făcută de prințul Paul al României de a ajuns pe mâna poliției. Șansele să fie adus în țară din Malta, după ce francezii au refuzat predarea sa

Paul

Prinţul Paul al României, condamnat în dosarul “Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, a fost găsit în Malta.

Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, potrivit digi24.ro.

După ce autoritățile din Franța au refuzat predarea lui, el a plecat în vacanță în Malta, mandatul era activ, așa că polițiștii români au colaborat cu polițiștii din Malta și l-au ridicat pe Paul Phillipe chiar din resortul unde era cazat, spun surse judiciare, scrie sursa citată.

Este la poliție și urmează să fie reținut de polițiștii de acolo și procedura va fi similară cu cea derulată deja de autoritățile române în Franța.

Vor cere predarea lui în România, va reîncepe acest proces de extrădare și rămâne de văzut dacă prințul Paul va fi trimis în țară.

Prinţul Paul al României, condamnat în dosarul “Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, a fost depistat în Malta, au precizat surse judiciare.

Potrivit acestora, el se afla într-un resort.

Urmează ca autorităţile să deruleze procedurile specifice, arată sursele menţionate.

În 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Remus Truică la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prinţul Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani închisoare cu executare.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat. Apostol Muşat, fost primar al comunei Snagov, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Nicolae Jecu, fost prefect al judeţului Ilfov.

Alte condamnări: Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela – 5 ani, Robert Roşu (avocat) – 5 ani, Niculae Dima – 4 ani, Caterina Popa – 4 ani, Gheorghe Olteanu – 4 ani, Valentin Delcea – 4 ani, toate pedepsele fiind cu executare.

Totodată, au fost condamnaţi cu suspendare Dragomira Gheorghiţă, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu.

 

Articole Recente