Ministrul Transporturilor vrea Centura Bucureștiului să intre în administrarea Primăriei Generale. ”Asta ar ajuta”

Ministrul

Se poate circula pe încă 8,7 kilometri ai Autostrăzii de Centură București Foto: captură video/Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Grindeanu a propus ca Centura Capitalei să fie preluată în administrarea Primărie Bucureşti şi a precizat că aceasta a devenit un inel al Capitalei.

Sorin Grideanu a fost prezent, duminică, 28 aprilie, depunerea candidaturii Gabrielei Firea pentru funcţia de primar al Capitalei.

„Am venit azi aici să-mi arăt susţinerea faţă de Gabi, faţă de Rareș, faţă de Daniel, de Robert, de Adrian şi de colegii care candidează atât la sectoare pentru Consiliile Locale cât şi la Consiliul General. Dar mai vreau să transmit ceva. Cred că cel mai bun exemplu în aceşti patru ani a fost interminabila discuţie cu metroul între Ministerul Transporturilor şi Primăria Generală. De fapt, n-a fost un dialog. Eu tot am invitat la dialog şi a fost un război sau un dialog al surzilor. De pe partea cealaltă n-a venit nimic. Şi să ştiţi că cine pierde în final nu e ministrul Transporturilor sau primarul general sunt bucureştenii. Dacă vrei să discuţi de un plan integrat al transportului în comun în Bucureşti, nu poţi să discuţi fără metrou. De aceea am invitat la dialog în toţi aceşti patru ani. Din păcate, n-am avut cu cine”, a afirmat Sorin Grindeanu.

El a făcut şi o altă propunere, ca Centura Capitalei să treacă în administrarea Primăriei Capitalei.

„De aceea, cred că o altă propunere, Gabi, care e una în favoarea bucureştenilor, este Centura să fie preluată în acest moment de către, sau în viitor, odată cu venirea ta la primărie, în administrarea Primăriei Generale, pentru că a devenit, de fapt, dacă vrei, ca un bulevard interior, un inel al Bucureştiului.

Asta ar ajuta iarăşi la fel de mult şi sigur, ne străduim în perioada următoare, până în septembrie, să terminăm A0, varianta sudică, care va scoate foarte mult trafic din Bucureşti”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

 

Articole Recente