Condamnare la 18 luni în procesul de crimă al actorului Alec Baldwin

Alec Baldwin

Producătorul de film Halyna Hutchins, care a fost împușcat în timp ce actorul Alec Baldwin se ocupa de o armă în timpul filmării din 2021, a fost condamnat luni la un an și jumătate în închisoare pentru moartea depozitului de arme din cauza împușcării pentru Western “Rust,” potrivit Reuters.

În martie, Gutierrez, de 27 de ani, a fost găsit vinovat de omor prin imprudență pentru încărcarea accidentală a unui glonț real într-un revolver pe care Baldwin îl folosea pe un platou din Santa Fe, New Mexico.

Incidentul a şocat Hollywood-ul. Pentru prima dată în memoria recentă, un membru al echipei de distribuţie a fost ucis de un glonţ neintenţionat într-o armă.

Procesul lui Alec Baldwin este programat pentru 10 iulie, după ce un mare juriu l-a acuzat în ianuarie pentru omor involuntar.

Fiica vitregă a lui Thell Reed, Gutierrez, a fost găsită vinovată de judecătorul Mary Marlowe Sommer de la Tribunalul Districtual din New Mexico.

Avocatul lui Gutierrez, Jason Bowles, a cerut să i se acorde o perioadă de judecată, dar procurorii au deţinut o pedeapsă cu închisoarea timp de 18 luni, pentru că acuzatul nu a arătat nici un fel de remuşcări. Procurorul Kari Morrissey a subliniat apelurile telefonice ale lui Gutierrez, în care a spus că juriul este “idioţi,” că judecătorul a fost “plătit” şi că a continuat să dea vina pe Baldwin şi pe alţii pentru incidentul fatal.

După ce a fost găsit vinovat, Gutierrez a petrecut deja o lună în închisoarea din Santa Fe County, iar luni, sentinţa a fost pronunţată.

Un proces în Santa Fe pe 6 martie a durat mai puţin de două ore să o condamne. Mai târziu, un juriu a stabilit că Gutierrez nu şi-a îndeplinit datoria de a verifica siguranţa armelor de pe platou.

Efectele inițiale ale morții Halynei Hutchins au dus la încetarea filmului și televiziunii americane cu arme de foc reale și muniție oarbă. Mulți dintre ei le folosesc din nou doi ani și jumătate mai târziu din cauza efectelor realiste pe care le produc, conform armura.

Când Baldwin a îndreptat arma spre directorul de imagine şi a înarmat arma în timp ce pregătea o scenă, Hutchins a fost împuşcat mortal.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

Articole Recente