Analiza XTB: Pieţele simt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului.

XTB

EkoNews

Pieţele financiare se vor confrunta cu o săptămână de volatilitate ridicată, influenţată de atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului, declară analiştii XTB, compania comercială şi investiţiile asupra schimburilor internaţionale.

Cea mai recentă activitate de piaţă a stârnit sau a crescut tensiunile din Orientul Mijlociu, dar în acest moment, rezultatul pieţei bursiere va depinde de modul în care reacţionează Israelul.

Un lucru care este uitat acum este că Israelul a plătit deja mult pentru utilizarea sistemului de apărare, care se estimează că valorează mai mult de un miliard de dolari. Dimpotrivă, atacul a costat Iranul sub 10% din această sumă.

Petrol ar putea lupta împotriva unui conflict pentru a crește la 100 $ pe baril atâta timp cât Iranul și Israelul nu sunt direct angajate în armată, potrivit analiștilor XTB, pe de o parte datorită OPEC (Organizația țărilor exportatoare de petrol), care poate crește producția, și, pe de altă parte, datorită SUA.

Orice decizie care ar putea cauza o creştere a preţurilor petrolului ar duce la o pierdere semnificativă a voturilor, având în vedere că preşedintele american Joe Biden va fi pe buletinul de vot în câteva luni.

În plus, sancţiunea Iranului nu numai că ar cauza noi creşteri ale preţurilor, ci ar aduce beneficii şi Rusiei, care ar putea astfel obţine o cotă de piaţă mai mare.

Într-o perioadă guvernată de incertitudinea larg răspândită și inflația ridicată, bunurile vor juca un rol-cheie în economia mondială, apropiindu-se de o perioadă de stagnare. Stagflația s-a dovedit a fi benefică din punct de vedere istoric pentru bunurile fizice precum bunurile imobiliare și bunurile.

Investitorii pot dori, de asemenea, să facă bani în lumina creșterii recente a pieței în ultimele luni. Unele industrii profită deja de aceste evenimente globale semnificative, cum ar fi companiile petroliere și de gaze și sectorul apărării, mai ales acum că SUA a aprobat noi planuri de sprijin pentru Israel și Ucraina, susțin analiștii.

Cu toate acestea, pe termen scurt, investitorii și-ar putea concentra investițiile în active de refugiu sigure, cum ar fi aurul sau dolarul sau – într-o măsură mai mică – în titluri de stat americane.

Ekonews.ro

Articol preluat de pe: Economie: Bursa Piata Capital

Articole Recente