Femeia româncă se temea de condiţiile în care soţul ei era condamnat la închisoare: “El este deja atacat. Toată mâncarea i-a fost luată de colegi. “

închisoare

Închisoarea românească se confruntă cu supraaglomerarea, condiţii de trai precare, probleme de igienă şi acces la servicii medicale.

E greu de imaginat situaţiile pe care cei care intră în închisoare sau familiile lor le descriu.

Acesta este cazul unei românce care, potrivit femeii, a primit o sentinţă de 3 ani de închisoare şi a ajuns la închisoare.

Ea a descris cum este viaţa soţului său între gratii şi i – a oferit sugestii pentru a – l ajuta.

“Camera găzduieşte aproximativ 25 de persoane”

Soţul lui împarte camere cu 25 de persoane, aşa cum a scris femeia pe Facebook.

“Soţul meu a intrat în penitenciar. A fost mutat într-o altă cameră azi după ce a expirat perioada de carantină. Camera are aproximativ 25 pers, dar nu aceasta este problema; mai degrabă, a ajuns în cameră astăzi și este deja atacat. Toată mâncarea i-a fost luată de către colegii lui, ţigările lui, şi a fost batjocorit.

Nu vrea să intre în conflict cu nimeni, nu e violent, are doar o sentinţă de trei ani pe care vrea să o execute fără probleme, suntem o familie obişnuită, avem un copil care are nevoie de un tată acasă cât mai curând posibil, nu are acte de viol/violenţă/trafic de oameni sau orice altceva, să merite “tormentat” de colegi, nu era un pericol pentru nimeni, iar fapta este de alt fel.

E un tip tăcut şi nu vrea probleme. Îi este frică să raporteze comandantului cum se comportă colegii săi, sau cel puţin asta mi-a oferit o înţelegere din ceea ce am spus. Ce pot face să-l ajut? Pot cere o audienţă, pot să-l rog să raporteze şi să-l protejeze de colegii de cameră?

“E doar un botez”

Acesta a primit mai multe sfaturi în comentarii. Cineva il sfatuieste sa aiba rabdare pentru ca asa sunt intampinati nou-venitii si in curand vor fi integrati.

“Ce face, ce face cel mai bine? Acel ceva, pus în slujba personalului, îi va uşura şederea… ”

“Nu cred că va fi aşa pentru mult timp. E doar botez. Lucrurile se vor linişti în curând; vor doar să-l testeze, să determine ce fel este şi să-şi dea seama cum să-l integreze între ele. În plus, vin şi pleacă. În curând va apărea un alt tun. Răbdare și să fie puternic.

Sănătate şi rezistenţă! ”

“Du-te în public şi condu-l pe director să-l mute din cameră, posibil la altă secţie, sigur va găsi o cameră în care să se integreze,” a spus directorul. ”

“Din păcate, asta se întâmplă în închisoare… Cei vechi sunt stăpâni, să nu intre în conflict. ”

“Este nevoie de timp pentru a ajunge la public. să contacteze comandantul şi să ceară să fie mutat. Numai el ştie ce discută cu comandantul. ”

Fă o cerere directorului. Dacă soțul este cunoscut cu probleme de sănătate, el poate cere o secțiune specială, unde oamenii sunt mai liniștiți, aici în România aceasta este problema că există o mulțime de oameni în cameră, care, mai mult decât atât, se concentrează pe muncă în interiorul care îl va ajuta să treacă sentința mai repede, eliberare ușoară”

“Nu e nimic ca ceea ce se poate întâmpla”

Cineva o etragling în a crede că situația ar putea fi mult mai rău.

“Nu vreau să-mi bat joc de tine deloc, dar tot ce descrii mai sus, nu e nimic în afară de ceea ce se poate întâmpla, și că este în închisori din întreaga lume (sex, atacuri fizice cu arme albe, etc.) Nimeni nu merge la închisoare fără a face ceva foarte serios, sau fără un dosar anterior, și nu ajunge printre miei, sau la hotel. Este adevărat că, teoretic, şi prizonierii au drepturi. Dacă eşti deprimat după prima zi, nimeni nu te va lua în serios. Oricum, avocatul poate încerca să ajute atunci când intențiile sunt chiar atât de grave și a pus viața în pericol. În adolescenţă furam unul de la celălalt în liceu, mâncare şi ţigări din rucsacuri.

“El nu ar trebui să fie chiar liniștit! Dacă va tăcea, va fi mereu mâncarea şi ţigările lui furate! Există legea junglei. Cine e mai puternic supravieţuieşte! Nu arăta că e slab pentru că va fi călcat în picioare! ”

“Vor condiţii la hotel”

Cineva crede că nu ar trebui să se aștepte condiții de hotel,

“Ce pretenţii auzi, afaceri ceva rău, se păstrează pe banii noştri, mănâncă pe banii noştri şi vrea să o facă bine? Aceasta este pedeapsa, nu? Vor condiţii la hotel. ”

“Faceţi o cerere pentru a merge la comandant pentru a cere protecţie dar vă spun să luaţi bagajele la depozit unde există siguranţă o dată pe săptămână face cererea şi să-l ia la ANP şi să raporteze că soţul dumneavoastră are dificultăţi şi vă promit că va fi rezolvată.” “Nu răspundeţi sălbatic la cererea de a merge la comandant pentru a cere protecţie, ci spuneţi-i să ducă bagajele în magazie unde siguranţa este sigură. ”

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

Articole Recente