Explorare Sonoră și Recunoaștere Culturală: Gala Premiilor Radio Culturale Române 2024 la Teatrul Odeon

Teatrul Odeon

Cea de-a Treia Paralelă va oferi Galei Premiilor Culturale Române a Premiilor Muzicale din 22 aprilie 2019, din 19 până în 24. 00, la Teatrul Odeon. Artiștii deja numiți care vor apărea și la cea de-a 21-a ediție sunt actorii Andi Vasluianu și Elvira Deatcu, care vor prezenta gala și pictorul Stefan Câltia, care a desenat diplomele.

Trupa Third Parale este nominalizată și pentru categoria Muzică, pentru dublu LP “România. 100 minute,” a apărut la Electrecord. Cu un sunet surprinzător şi spectaculos uneori, “România. 100 de minute” este o incursiune arheologică de sunet remarcabilă în muzica nativă, reconstruind cu pasiune şi originalitate, în ştampila instrumentelor arhaice ţărăneşti, imaginea muzicii româneşti de acum peste 150 de ani.

Cu piesele pe acest dublu LP și altele din repertoriul său, Paraleul al treilea va invita publicul într-o călătorie de sunet în întreaga țară, oferind cu fiecare piesă ceva nou: o informație nouă, un alt instrument, un tip de cântec diferit de celelalte.

“Totul a mers foarte bine, pentru că munca noastră nu este întotdeauna luminoasă, există momente când se pare că nu ajungem la final, se pare că nu merge bine, sau se pare că facem lucrurile pentru nimic. Suntem onoraţi şi recunoscători că ceea ce facem nu este în zadar şi că nu strigăm în munţii goi .”

Trei PARALE este o formație formată în 2003 de Florin Jordan, Mihai Balabaș, Daniel Pop și Beatrice Jordan. Cu acest dublu LP editat de Electrecord, grupul București ajunge la al patrulea album, cu două melodii pentru Kira Kiralina (2014) și Aferim! (2015).

Cea de-a 21-a ediție a Galei Premiilor Radio Culturale Române va avea loc pe scena Teatrului Odeon, luni, 22 aprilie 2024, la ora 19.00, și va fi difuzată în direct de Radio România Cultural. Pe baza invitațiilor care pot fi solicitate, apelați 021 303 1515, de luni până vineri, între 9 și 9 pentru a obține acces la eveniment. 00 şi 14. 00, sau la adresa de email: cultural @ ronnet. ro.

Producătorul: Radio România Cultural

Principalul sponsor: Edemen

Partener traditional: Organizatia Somerilor din Romania 2011

Partener: Teatrul Odeon

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Rador - Cultura

Articole Recente